Norr Media dubbelt nominerade till Årets Dagstidning

Nu är det klart vilka som är nominerade i branschorganisationen TU – Medier i Sveriges årliga tävling Årets Dagstidning. Norr Media nominerades i kategorin Årets Affär och Innovation för Podcasten Snacka om affärer samt i kategorin Årets Bevakning för satsningen på livesport.

Mats Ehnbom, vd för Norr Media.

Mats Ehnbom, vd för Norr Media.

Foto: Elin Emborg

Luleå2022-02-14 12:30

– Jag känner mig stolt över bolaget och medarbetarna. Det finns en fantastisk kompetens och kraft i Norr Media, och att vi återigen får kvitto på just detta och lyfts fram i Årets dagstidning är viktigt och belönande för alla i bolaget, säger Mats Ehnbom, vd för Norr Media.

Motivering Årets Bevakning:

"Med stark innovationslusta och kreativitet som ledstjärnor har de gett den lokala sportpubliken ett riktigt mervärde under pandemin. Det är inte mängden resurser utan hur de används som spelar roll för." – Norr Media, livesport.

Motivering Årets Affär och Innovation:

"För att med framgång, med hjälp av befintliga breda medier, ha etablerat en ny kanal som på kort tid och med lönsamhet stärkt relationen till läsare och det lokala näringslivet." – Norr Media-podden Snacka om Affärer.

– Det är så många i Norr Media som bidrar till utveckling och förändring. De två kategorierna vi nominerats i har präglats av nytänkande och innovationskraft. Med enkla medel har vi kombinerat befintliga styrkor och tillgångar, och effektivt och smart använt dem i nya kanaler och på nya sätt, vilket gett både tittare, lyssnare, läsare och kunder större nytta. Det är precis så behöver tänka och jobba även framåt, säger Mats Ehnbom.

19 tidningar och mediehus samt fyra personer är nominerade till åtta kategorier: Årets Dagstidning (helhetspriset), Årets Redaktion, Årets Bevakning, Årets Bildjournalistik, Årets Ljudjournalistik, Årets Affär och innovation, Årets Kampanj samt Årets Medieledare.

Årets vinnare presenteras på Berns i Stockholm den 31 mars.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!