Här i Luleå byggs bostadsrätter för företagslokaler

Bodenföretagaren Björn Lindgren såg en kanontomt på Storheden och tipsade Werkstaden AB att de skulle bygga en industripark tillsammans. Nu kan vi avslöja att första etappen med 16 verksamhetslokaler i bostadsrättsform för småföretagare påbörjas under våren.

Så här kommer byggnaden att se ut som rymmer 16 verksamhetslokaler i bostadsrättsform.

Så här kommer byggnaden att se ut som rymmer 16 verksamhetslokaler i bostadsrättsform.

Foto: Werkstaden

Luleå2021-01-18 06:30

I höstas sålde Björn Lindgren Enter Galleria men har inte slutat göra affärer. Den senaste är bygget av Storheden Industripark där hans bolag Vimur Fastigheter ingått partnerskap med huvudägaren Werkstaden AB.

– Werkstadens vd ringde mig och ville ha hjälp att hitta en bra tomt i Umeå. Det behövs inte sa jag för det finns en ännu bättre i Luleå på Storheden. Tomtläget är helt fantastiskt. Eftersom området ligger nära E 4 så man kan köra rakt ut vilket skapar en bra logistik, säger Björn Lindgren.

undefined
Björn Lindgren, ägde tidigare Enter Galleria. Nyligen köpte han och en vän Kronogård och nu är han delägare i bygget av en industripark i Luleå. " Bra affärer är alltid roligt att göra."

Huvudägaren äger 75 procent och Lindgren 25 procent i fastighetsaffären som går loss på 25 miljoner i första skeedet.Tomten på 20 000 kvadrat som ligger efter Krossvägen har ägarna köpt av två privatpersoner. Just nu håller man på att stycka av en fjärdedel av tomten för att börja bygga 16 verksamhetslokaler som är 138 kvadratmeter stora. Försäljningpriset kommer att ligga på mellan en miljon till en miljon, 250 000 kronor. Werkstaden levererar en tom lokal och köparen ansvarar själv för att söka erforderliga tillstånd för egna installationer och verksamhet. 

undefined
Det här är ett förslag på lösning inomhus men det finns möjlighet att göra många olika flexibla lösningar utifrån behov.

Storheden Industripark kommer även ha tilltagna kör- och parkeringsytor. Varje lokal har sin egen parkerings- och lastzon utanför porten på cirka 20 kvadrat samt egna parkeringsplatser. 

– Om intresset är tillräckligt stort är målet att bygga totalt 64 bostadsrätter i Industriparken.

Fler bodensare är inblandade i bygget. Företagaren Dan Lindbäck, tidigare Bergenudds Bygg, håller i projekteringen i sitt nystartade bolag.

– Mitt jobb är att få upp byggnaden på plats. Jag har kontaktat aktuella entreprenörer för jobben och lämnat ett kostnadsförslag vad allt kommer att kosta, säger Lindbäck.

undefined
Företagarna Björn Lindgren och Dan Lindbäck är gamla vänner. Nu ska de samarbeta i ett projekt som finns i Luleå. "Om intresset är tillräckligt stort blir det fler lokaler med bostadsrätt i industriparken", säger Lindgren.

Målet är att bygget av Storheden Industripark ska kunna sättas igång i månadsskiftet mars/april.

När bygget är klart så övergår det till en vanlig bostadsrättsförening.Andrahandsuthyrning är tillåten liksom att köpa en eller flera enheter för att kombinera dem. 

– Det är billigare att äga sin lokal än att hyra. Här pratar vi nog om en halvering av hyran eller från 500 kronor kvadraten. Som företagare är det ju alltid roligare att lägga pengar på sig själv. Sedan sker det även en värdestegring av fastigheten på sikt, säger Lindgren.

Dan Lindbäck, ägde tidigare Bergenudds Bygg i Boden. Från att ha varit anställd inom byggbranschen satsar han nu på eget företag sedan i somras.
Dan Lindbäck, ägde tidigare Bergenudds Bygg i Boden. Från att ha varit anställd inom byggbranschen satsar han nu på eget företag sedan i somras.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!