Slutet för festivalen? – "Öppet för tolkning"

Musikens Makt tackar för sig i ett inlägg på sociala medier. Är det slutet för festivalen? – "Jag får lämna det öppet för tolkning.", säger projektledaren Elisabeth Rosenbrand.

I ett inlägg på sociala medier tackar Luleåfestivalen Musikens Makt för sig: "Vi älskar er för alltid.", skriver man.

I ett inlägg på sociala medier tackar Luleåfestivalen Musikens Makt för sig: "Vi älskar er för alltid.", skriver man.

Foto: Petra Älvstrand/Frilans

Luleå2019-10-28 17:29

I inlägget som publicerades på Musikens Makt konton i sociala medier under måndagseftermiddagen står det att: "För avslut blir det. Beskedet att vi inte får det ekonomiska stöd vi ansökt om är klubbat. Vi får samma stöd som vi fick ifjol, 1 450 000 kronor, och det räcker inte.".

När Norrbottens Media når projektledaren Elisabeth Rosenbrand så är hon fåordig.

– Vi kommenterar inte något utan hänvisar till vad vi har skrivit på sociala medier.

I inlägget riktar festivalen ett tack till alla besökare, volontärer, artister, sponsorer och andra. "Tack för allt. Vi älskar er för alltid.", avslutas inlägget med.

Det är väl ett avsked, eller hur ska man tolka det?

– Jag får lämna det öppet för tolkning. 

Festivalen har ansökt om totalt 1,8 miljoner kronor, vilket är samma summa som de har sökt under de senaste åren, från Luleå kommun för att genomföra festivalen.

Under måndagen beslutade kultur- och fritidsnämnde att ge föreningen Musikens makt drygt 1,4 miljoner kronor, den summa som föreningen fick av kommunen för fjolårets festival.

"I somras klarade vi av att genomföra festivalen trots sänkt stöd men det har slukat allt vårt eget kapital och kommer inte att fungera ett år till.", skriver Musikens makt i inlägget.

Och vidare: "1,4 miljoner är jättemycket pengar som absolut går att göra festival av. Men inte Musikens Makt. Vi har bantat allt som går att banta och har gått på knäna i flera år."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!