Larmet kom in från Höstvägen, strax innan 23 på måndagsnatten. Fyra enheter från Luleå arbetade med släckningen av byggnaden, medan räddningstjänsten från Boden förstärker i området.

- Det var en ganska stor brand och omständigheter som tyder på att den är anlagd. Av utredningstekniska skäl vill jag inte gå in på detaljer, säger Mikael Baudin, befäl vid polisens regionledningscentral.

Läs mer: Bilar i brand under påskhelgen

Artikelbild

I byggnaden finns både en vårdcentral och en skola men de lokalerna ska vara tomma på folk nu och inga personskador har uppstått. Polisen rubricerar händelsen som mordbrand. Platsen är avspärrad och bevakad i väntan på att kriminaltekniker ska kunna genomföra en teknisk undersökning av branden.

- Vi vet inte exakt hur stora skadorna är men rektorn på skolan är underrättad och kommer göra en bedömning om hur verksamheten påverkas i veckan, säger Mikael Baudin.

Än finns inga misstänkta för branden men det är inte första gången det brinner i området. Flera bilbränder har inträffat i närheten.

- Vi kan inte utesluta att de har med varandra att göra men det är svårt att säga i nuläget, säger Mikael Baudin.

Artikelbild

Polisen uppmanar nu eventuella vittnen att höra av sig på 114 14 om de har gjort några iakttagelser.

 

Artikelbild

Uppdatering 06.00:

Räddningstjänsten är kvar på platsen för att ventilera ut rök från lokalerna. Enligt SOS ska det framför allt brunnit i ett rum som var i skoldelen.