Skolverksamheten är stängd denna vecka eftersom det är påsklov men förskolan och fritids skulle hållas öppet men rektorn Anders Resin kan nu konstatera att dessa verksamheter måste stängas.

– Det har blivit ganska ordentligt rökskadat, säger Anders Resin.

När verksamheten kan komma igång igen kan han inte säga i nuläget. Han bedömer att ett 20-tal barn skulle vara på förskolan och fritids denna vecka.

Artikelbild

Han befann sig själv i Kalix när branden bröt ut men kontaktades snabbt av räddningstjänst och polis. Nu pågår arbetet med att informera alla som berörs.

– Det sker via våra intranätskaneler bland annat. Vi försöker så gott vi kan informera. Det blir mycket telefon också, säger han.

För cirka två veckor sedan tvingades skolan hålla stängt på grund av en misstänkt bomblåda och området har drabbats av bränder av olika slag under en tid.

Läs mer: Så slog bombinsatsen mot vården och skolan

Artikelbild

I helgen brann det på nytt bilar i området.

Men trots att det varit turbulent så har det inte funnits någon otryggygghet inom verksamheten på Norrskenet, enligt Anders Resin.

Artikelbild

– Nej, det har varit fantastiskt bra. Vi har inte känt oro på något sätt över att något ska hända.

Polisen misstänker att branden är anlagd och rubriceringen är mordbrand.

– Det är tråkigt om det är så. Vem, vad, hur? Om den är anlagd, säger Anders Resin som inte tror att detta var specifikt riktat mot förskolan.

I byggnaderna finns flera andra verksamheter som vårdcentral och museum, bland annat.

Nästa måndag startar skolan om och Anders Resin tror att verksamheten ska vara igång då.