– Det här är en grym grej som bygger framtiden. Och det är så roligt när man ser på sociala medier att det hålls liknande arrangemang på många andra ställen, säger Kristin Andersson, forward i Luleå Hockeys elitlag i SDHL och en av instruktörerna.

Kristin Andersson såg ut att ha lika roligt som de mindre tjejerna på isen.

– Det här ju jättehäftigt. Och när man ser glädjen i ögonen på dem så sprids det till en själv. Det viktigaste av allt är att det är roligt, säger hon.

Artikelbild

| Hinderbana. Att åka under bockar var en av övningarna som Selma Öhrlund (rosa) klarade galant.

En av deltagarna var Selma Öhrlund, 7, som går andra året i skridskoskolan och redan är en väldigt duktig skridskoåkare.

– Jag har åkt ganska mycket skridskor. Det är roligt med ishockey, säger Selma.

– Jag tror hon blivit inspirerad av storebrorsan som också spelar ishockey. Det är jätteroligt att det satsas på damhockeyn i Luleå och det verkar helt klart finnas ett intresse, säger Emma Öhrlund, mamma till Selma.

Skridskoskolan för de yngsta tjejerna i C-hallen inledde arrangemangen under Internationella tjejhockeyhelgen, som egentligen heter Worlds girls icehockey weekend.

Artikelbild

| Tränat klart. Selma Öhrlund, 7, gillar ishockey. Mamma Emma Öhrlund var med när Selma deltog i skridskoskolan vid Internationella tjejhockeyhelgen i Luleå.

Sedan blev det fotografering i A-hallen för deltagarna, och träff med spelarna i seniorlaget i ett av omklädningsrummen. Och senare på dagen är det träning för de äldre tjejerna.

– Det är en självklarhet att ställa upp och hjälpa till. Man vill gärna bidra till att intresset blir ännu större, säger Kristin Andersson.

Artikelbild

| Puck och klubba. Selma Öhrlund känner sig för på isen i C-hallen.

Själv tog hon sina första skär på uterinken i Norsjö och spelade med killar ända tills gymnasieåldern.

– Det här är ju vad man drömde om som liten. Men det är kul att det händer nu och det har hänt jättemycket senaste åren. Luleå Hockey satsar och det är positivt för hela bygden, säger Kristin Andersson.