Vi har tidigare berättat att Luleå kommun anordnar nyårsbröllop för tre brudpar. Nu utökas det med ett fjärde efter att Warner bros hört av sig. När Luleå kommuns kommunikatör Eva Sundgren fick ett mejl från dem kunde hon knappt tro att det var sant.

– De tyckte att det verkade väldigt intressant och undrade om de fick vara med, säger hon.

Produktionsbolaget ska spela in en serie som kommer handla om unga brudpar, och är därför intresserade av att filma en av nyårsvigslarna på Södra hamn. Luleå kommun har tidigare annonserat på Facebook att de söker giftassugna par som kan tänka sig en nyårsvigsel. Det var på den vägen produktionsbolaget fick upp ögonen för eventet.

När kommunen fick erbjudandet tvekade de inte att tacka ja. Det kommer innebära en stor möjlighet att marknadsföra Luleå och Norrbotten. Hittills har de haft en del möten med Warner bros, där de diskuterat hur detta ska genomföras.

Det fjärde brudparet kommer att väljas ut av produktionsbolaget. De letar efter ett ungt brudpar som är under 30. Men kommunen tar emot alla ansökningar, oavsett ålder.

– Nu hoppas vi att många modiga unga par kan tänka sig att bli filmade under sin stora dag. Det är en nog anspänning att gifta sig, säger Eva Sundgren.

Alla fyra vigslar kommer att gå till på samma sätt, men tv-bröllopet kommer att göras till en extra händelse. Om allt går enligt planerna kommer programmet sändas i Sverige under våren. Paren som väljs ut kommer att vigas inför allmän beskådan under nyårsfirandet på Södra hamn.