Det var under natten mot lördagen som polisen larmades till en lägenhet i Piteå där våldsamheter hade brutit ut mellan ett flertal personer. Bråket slutade med att flera personer fick föra till sjukhus. Vid 14-tiden var enbart en av dessa fortfarande kvar hos vården med skador som inte bedöms som livshotande.

Till en början greps tre personer misstänkta för misshandel. Av dessa är nu två släppta på fri fot medan den tredje, en man, har anhållits av åklagaren misstänkt för försök till dråp. Brottsmisstanken dråpförsök har tillkommit efter de uppgifter som bland annat framkommit i förhör.

Polisen arbetar med att kartlägga händelseförloppet. Fortsatta förhör ska hållas med vittnen och inblandade och utredarna är därför mycket sparsamma med information om utredningen. Det är till exempel inte känt om något tillhygge har använts.

– Den typen av detaljfrågor vill jag inte redogöra för, säger Peder Jonsson, polisens kommunikatör vid regionledningscentralen.

I ärendet förekommer både anmälningar och motanmälningar mellan de inblandade parterna. Den aktuella lägenheten var fortfarande avspärrad vid 14-tiden.