Två avsnitt av den nya podden Teaterliv ligger nu ute på Soundcloud.

– Vi har inte riktigt marknadsfört den utan mer smugit upp den, säger Annica Sand, assisterande marknadschef på Norrbottensteatern.

Men tanken är att det ska bli fem eller sex avsnitt, där skådespelarna ur uppsättningen "Liv Strömqvist tänker på dig" diskuterar allt från ämnen som radioprofilen och serieförfattaren Strömqvist tar upp i sin pjäs till vad som händer i kulisserna på teatern.

– Idén till att göra en pod kom ganska mycket från att vi inspererades av Liv Strömqvists egen "En varg söker sin pod". Pod är ett roligt format, associerat till henne, säger Sand och fortsätter:

– Föreställningen innehåller så många aktuella ämnen och vi kände att det föder diskussioner, och just pod är en trevlig "snackform" som passar för att närma sig en föreställning på det här sättet.

I nästa vecka släpps tredje avsnittet där ämnen som destruktiva relationer, manligt och kvinnligt konstnärsskap samt att boosta det manliga egot behandlas.

– Sedan är det mycket möjligt att vi fortsätter med podden och pratar om andra föreställningar. Men vi har inte beslutat något ännu, säger Sand.

Teaterliv hittar du här.