Det har snart gått sex år sedan som Daniel Eriksson öppnade sin första crossfit box i Tuolluvaara. Sedan dess har det hänt mycket. När lokalerna i Tuolluvaara blev för små flyttade verksamheten till Malmia där den finns idag. För ett år sedan utökade Daniel Eriksson ytterligare med ännu större lokaler och en satsning på yoga och massörer. Så när Gruvtrollets lekland stängde såg han sin chans att utöka ytterligare med en övervåning och ett gym.

– När Gruvtrollet gick i konkurs så var jag framme och tog lokalerna på en gång. Det är ganska perfekt, det går ju att öppna dörrarna så kan man gå mellan våningarna, säger Daniel Eriksson som äger företaget tillsammans med sin sambo.

– En del maskiner är fortfarande på väg in, men vi ska ha ett komplett utbud av maskiner för hela kroppen. Sedan kommer vi ha en del som är mycket strong man, däck och slädar, tunga grejer som ska lyftas och dras, säger Daniel Eriksson.

Artikelbild

| Nytt gym. Daniel Eriksson utökar verksamheten med ett nytt gym i lokalerna där Gruvtrollets lekland tidigare huserade.

Han valde att spara en del av leklandet som huserade i lokalerna tidigare.

– Nu kan folk slänga in sina barn och kunna träna. Det är ju det som är största problemet nu för tiden, vad ska man göra av barnen medan man tränar? Så nu har vi fyllt igen den luckan också.

Två lekland har gått i konkurs i lokalerna innan gymverksamheten nu tar över.

– Jag tror att Kiruna är för litet för ett lekland, men nu har vi kombinerat. Det man kan tjäna mycket pengar på är ju gymverksamhet och att kombinera dom två tror jag är bättre, säger han.

Artikelbild

| Svettigt. Anton Mettävainio Eliasson, Axel Johansson och Matilda Siikavuopio fanns på plats under öppningsdagen och körde ett pass i de nya lokalerna.

Axel Johansson har funnits med som tränare sedan starten 2012. Han ser många fördelar med det nya gymmet.

– Jag själv kör ganska mycket rehab träning just nu för att jag har opererat ett knä, nu slipper jag dela på mig och vara på två olika ställen och träna, säger han.

Artikelbild

| Akrobater. Joakim Torneus och Mikael Pottinen provade vad det nya gymmet hade att erbjuda.

För Johanna Ejnestrand var det möjligheten att ta med barnen till träningen som lockade.

– Det vore kul att kunna träna och att barnen samtidigt har något att göra. Det ser jättebra ut, barnen är glada över att de har sparat de stora lekställningarna, säger hon.

Intill kör Oskar Niva armhävningar med barnen, ibland med ett barn på ryggen som extra vikt. Även han blev ditlockad av kombinationen gym och lekland.

– Jag har testat crossfit innan, men jag tränar mer gym, så det här passar mig bra. Jag tycker att det ser jättebra ut, mycket fria vikter och stänger, säger han.