Nu är det snart val! I Kalix börjar de politiska partierna över blockgränserna att tydligen bilda ”nya allianser”? För nu värnar man från ett håll om äldrevården och några partier är eniga om att det krävs en MR-magnetröntgenkamera i Kalix lasarett. Det är väl (S) som inte ”värnar om någonting” beträffande vården? Men de som nu lägger ”valfläsket” på grillen och låter löftes-oset sprida sig runt om i kommunen och regionen borde väl kunna ta varandra i handen och gemensamt kräva förbättrad vård för vårt folk!

Sjukvårdspartiet har nu chansen att lägga sossarna på ”bäckenet” (sätta på pottan); med bara en knapp procent efter (S) i senaste Novusundersökningen (regionalt) nosar Sjukvårdspartiet (NS) sossarna (S) i hasorna. Vill vi ha sjukvård – ja, då är det väl bara att rösta rätt regionalt och på (S) ”sätta sprätt”. Ryktet inom politiken säger att (S)-ledningen redan haft ”s-läktträff” och förberett de närmast s-örjande på att det blir/kan bli ett regionalt maktskifte att vänta. Det gäller att ”vårda valsedlarna” den 9 september.

Vi måste rädda de mindre sjukhusen för att vi som röstar i framtiden ska ha närmare till nästan lika bra vård - som på ”storsjukhusen”; kanske en god idé om väljarkåren ska överleva?