Kommunledningen med Kristina Zackrisson i spetsen måste tänka om och göra rätt val från början. Nu byggs stadshuset och sedan ett kulturhus, för vem? Varför inte prioritera vår framtid, barnen, och de unga familjerna? Utan dem finns ingen levande stad.

Bygg först ett stort äventyrsbad, ett kommunalt lekland och en ny sporthall i anslutning till den nya centrumkärnan. Vårt badhus är redan i dåligt skick med mögel och fuktproblem, så det hade i alla avseenden behövt vara prio ett, att få ett nytt badhus först.

Sedan måste man vara snabbare med att bygga bostäder. Var ska människor bo när det gamla rivs och inget nytt är på gång att byggas? Man måste även se till att det finns attraktiva tomter där de unga familjerna snabbt ska kunna bygga nytt. Inte som nu att man sätter käppar i hjulen och förhalar bygglov. Ni i ledningen måste bli mer flexibla och inte vara som stelbenta paragrafryttare, då främjas ju inte tillväxten i staden Kiruna. Ett kulturhus kunde komma längre fram i stadsplaneringen.

I dag hörs många röster om att folk vill lämna Kiruna. ”Det händer inget, det bara rivs”, säger många. Man vill se redan nu att kommunen vill satsa på de unga. Inte vill vi ha ett Kiruna där man bara ser äldre stappla in i kulturhus. Nej, vi vill se en livfull stad där det finns barn och unga människor i liv och rörelse.

Sluta jämföra er med Luleå och efterapa deras kulturhus. Blicka mot Gällivare där det byggs bostäder i samma takt som de gamla rivs. Vakna kommunledningen! Lyssna lite mer på Gunnar Selberg, han har inte så tokiga förslag. Tror att många avstår att rösta på sossarna inför kommande val på grund av alla felprioriteringar ni gjort inför stadsflytten.