Badhuset har renoverats i etapper. Nästa år genomförs de sista åtgärderna.

– Nu har vi renoverat och vill ha en diskussion om vad de kan göra som är nytt. Vad ska vi satsa på? säger Alf Wennskog på fritidsförvaltningen.

Själva kom de fram till att de vill titta över relaxavdelningen. Det finns idag inga ritningar, men det finns en vision att bygga en spaanläggning. När de sonderat terrängen har de kunnat konstatera att de bär sig ekonomiskt på andra badanläggningar.

Därför har nämnden lämnat in en begäran till budgetberedningen att förvaltningen behöver drygt 21 miljoner kronor för att kunna genomföra planerna. En av dessa miljoner ska i sådana fall gå till prospektering. Tanken var att starta med det redan nästa år och sedan komma igång med bygget 2019.

– När vi gick till fastighetsförvaltningen och frågade om de kan börja rita på det här så fick vi svaret att de kan det, men att de inte hinner nu. De har annat som är betydligt viktigare, säger Alf Wennskog.

Det handlar inte om att bygga en ny anläggning, utan tanken är att riva de inre väggarna i dagens relaxavdelning och sedan fylla utrymmet med ett nytt spa.

– Vi vill göra om den befintliga ytan så att det blir något annat.

Om du får önska vad önskar du dig då?

– Ett spa idag är lite mer sammanhängande med andra ytor för att kunna sitta i fred. Kanske finns ljusterapi, ett grönt rum eller utrymme för en spaterapeut att jobba, vilket är något som inte vi ska göra utan det ska vi i så fall erbjuda en extern leverantör. Man ska kunna äta en god bit mat, få en behandling eller bada bubbelpool och bastu, säger Alf Wennskog.

Han tillägger att dagens avdelning jämfört med andra anläggningar är ganska liten. En stor del är omklädningsrum och duschar.

– Vi skulle kunna samnyttja omklädningsytor eller flytta dem. Vi behöver se över det för att få mer relaxyta.

När de beräknade att det kommer kosta 20 miljoner kronor har de räknat med att satsningen ska gå att intäktsfinansiera och inte belasta skattebetalarna.

– Vi ser att det finns en betalningsvilja om man har en bra produkt.

Om idén vinner gehör hos budgetberedning och fullmäktige så måste de innan den genomförs göra en marknadsundersökning, enligt Alf Wennskog.

– Vi måste också titta på vad som kommer på marknaden för att bygga för framtiden.

Den sista renoveringen av resterande ytskikt i badhuset kommer ske nästa år tillsammans med byte av ventilationsanläggning. När ventilationen byts i vår kommer badhuset att ha öppet däremot stänger man från mitten av augusti till slutet av oktober. Det är avsatt tolv miljoner miljoner till projektet.