Ylivainio kritiserar statsministern

ÖVERTORNEÅ.Linda Ylivainio (C) är inte nöjd med Stefan Löfvens (S) svar om handläggningen av de utdragna gruvtillstånden.

Linda Ylivainio (C) är kritisk mot statsministern.

Linda Ylivainio (C) är kritisk mot statsministern.

Foto: Maria Engström-Andersson

Sverige2019-10-25 13:47

I ett inlägg på Facebook på fredagen skriver riksdagsledamoten från Övertorneå att statsministern inte ger några besked om Laver, Kallak och tre andra ärenden som "samlar damm på Näringsdepartementet." 

"I går på statsministerns frågestund försökte jag ställa honom till svars för min eviga fråga: när ska hans regering börja besluta ansökta bearbetningskoncessioner. Hans näringsministrar, den förre och den nuvarande, duckar ju bara, glider undan och skjuter upp."

Under frågestunden svarar Stefan Löfven (S): "Här finns i huvudsak två intressen som kolliderar. Det ena är att vi ska ha ett så effektivt utnyttjande av våra naturresurser som möjligt, och det är därför vi ser över den lagstiftningen, för att få det. Men du har helt andra intressen som vill ta större hänsyn till miljö och den miljöpåverkan som det faktiskt innebär och som står på en helt annan sida. Där har vi två motstående intressen, de måste vi få att samverka. Vi har begåvats med metaller och mineraler och har begåvats med skog också. Våra naturresurser ska vi ta tillvara på, på ett så bra sätt som möjligt. Men vi måste få dessa två motstående intressen också att sammanfalla och hitta en lösning som passar båda."

Linda Ylivainio skriver vidare:

"Jag blir förbannad. Den här branschen förtjänar bättre. Snart är det försent."

NSD söker Linda Ylivainio. Statsministerns pressekreterare hänvisar frågan till näringsminister Ibrahim Baylan (S). Hans pressekreterare Sara Khatemi säger till NSD att man inte vill kommentera ärendet vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!