Det var en minst sagt nöjd förbundskapten som kunde summera SM i Piteå.
Charlotte Kalla, Emil Jönsson och Marcus Hellner var tre av tävlingarnas stora profiler och tillsammans bjöd man publiken på Vallsberget på resultat i världsklass.
Nu stundar OS i Vancouver och målet är klart. Fyra svenska skidmedaljer är vad man siktar på.
- Vi rustar med en trupp där vi haft 18 placeringar på världscupen och otroligt många topp 10-placeringar. Det är ett lag som reser över med gott självförtroende, kan vi få det där lilla extra flytet kan det bli riktigt skoj det här, säger Joakim Abrahamsson.
Hyllar Pajala
Länets OS-åkare tog sammanlagt tre guld och två silver.
- Marcus Hellner kommer att kunna fokusera i lugn och ro på en formtopp inför 15 km på OS. Charlotte Kalla känns som att hon är i precis rätt läge inför resan. Magdalena Pajala har väl knappt hunnit smälta det här. Hon har nog varit i ett lyckorus och får hon chansen på OS tror jag hon kan göra det riktigt bra
Men allt var inte helt perfekt. Jesper Modin var sjuk och stod över SM medan Lina Andersson var en skuggfigur.
- Jag lider litegrann att Jesper inte fick tävla på hemmaplan i Piteå och visa hur fantastiskt bra han är. Rapporterna vi fått säger att det inte är långvarigt, så han är igång och tränar redan nu.
- Det är en bit kvar till en Lina Andersson i form. Hon har enormt viktiga veckor framför sig och jag känner och tror att hon ska hinna få ihop det. Det är ont om tid men känns som att det ska gå vägen, säger Joakim Abrahamsson.