Projektet Ung i Tornedalen pågår för fullt och nu har Geektown anlitats som kommunikationsbyrå. Det innebär att ytterligare tre unga kvinnor - i det redan kvinnotäta projektet - får möjlighet att inspirera till stolthet och styrka i Tornedalen.

- När vi tog del av projektplanen kände vi att det här är helt rätt. Vi är stolta över Tornedalen och Norrbotten, det är därför som vi vill vara kvar här och därför är det också väldigt roligt att bli en del av projektet, säger Kristin Lindqvist, vid Geektown.

Nu arbetas det intensivt med att forma arbetet och strategierna.

- Unga kan skapa sina egna möjligheter i Tornedalen, säger Frida Larsson, vid Geektown.

Kristin Lindqvist säger att andan "så fort jag gått ut gymnasiet ska jag flytta" ska förändras.

- Vi bubblar av idéer.

Extra roligt tycker de tre företagarna att uppdraget är, med tanke på att två av dem har rötterna i Tornedalen.

- Jag är uppvuxen i Haparanda och Frida är från Övertorneå och nu har vi fått äran att jobba med projektet för att utveckla livet för unga i området, säger Veronica Rutberg.

Eget tänkande
Geektown är ett företags kooperativ som startade år 2011 och som i stället för att prata om kunder använder sig av "invånare i Geektown" och tillsammans strävar de efter framgångsrika samarbeten.

- Vi har alla varit anställda och nu har vi möjlighet att skapa vår egen företagskultur, det är fantasiskt, säger Kristin Lindqvist.

Utformningen av företaget startade när de tre studerade Mediedesignprogrammet vid Luleå tekniska universitet och efter examen tog affärerna fart.

Vad är framgångskonceptet?
- Alla har en geek inom sig, vi vågar tänka annorlunda och det fungerar. Vår styrka är att vi är olika och driver varandra framåt. Vi har bara drömuppdrag, säger Kristin Lindqvist.