Bucht hamnade i blåsväder efter ett uttalande i Sveriges Radio där han sade att kött inte är ett miljöproblem. Det fick många att reagera och Bucht gick senare ut med en skrivelse där han tog tillbaka det han sagt och i stället beskrev vilka miljöeffekter köttproduktion och -konsumtion har.

Nu kommer nästa känga mot den norrbottniske ministern. Den borgerliga opinionsbildaren Rebecca Weidmo Uvell beskriver i sin blogg en möjlig jävsituation där Bucht är inblandad. Samtidigt som Sven-Erik Bucht har uttalat sig positivt om kött är hans bror Per-Olof Bucht nämligen ägare i Norrbottensgårdens slakteri AB och vice vd för Nordchark.

"Däremot är det inte konstigt att Sven-Erik Bucht gärna pratar om kött och dess förträfflighet", skriver Weidmo Uvell som tidigare i inlägget skriver att hon tycker att debatten om köttets miljöfara är uppförstorad och att hon därmed håller med Bucht i sak.

Artikelbild

| Kritik. Rebecca Weidmo Uvell skriver om Sven-Erik Bucht i sin blogg.

NSD har varit i kontakt med Sven-Erik Buchts pressekreterare som säger att ministern inte anser att hans köttuttalande kan utgöra jäv.