En gång i tiden var järnvägsstationen i Karungi i Tornedalen en stor och viktig knutpunkt för godstransporterna mellan öst och väst. Men den tiden är sedan länge ett minne blott.
Nu går det inte längre några tåg genom Karungi.
Det finns dock ett lokomotiv i Karungi som tuffar på. Det är vallokomotivet Sven-Erik Bucht, som nu drar igång sin tredje valrörelse som socialdemokratisk riksdagskandidat.
Han har gjort en imponerande resa.
När Bucht kandiderade till riksdagen första gången 2010 ratades han från toppositionerna på den socialdemokratiska valsedeln i Norrbotten. Men Bucht lät sig inte nedslås. Istället inledde han en krysskampanj av sällan skådat slag.
På valdagen 2010 var det inget snack om saken. Bucht fick hela 17 674 personkryss av väljarna i Norrbotten. Ingen annan politiker var i närheten av samma röstetal – och Bucht kunde ta säte i riksdagen.
I riksdagskorridorerna etablerade sig Bucht snabbt som en stark röst för norra Sverige och en ihärdig blåslampa för en mer aktiv regional- och landsbygdspolitik.
Uppenbarligen var det ett engagemang som uppskattades av S-ledaren Stefan Löfven.
2013 blev Bucht – som förste norrbottning sedan Per-Ola Eriksson (C) 1998 – ordinarie ledamot i det mäktiga finansutskottet och samma år fick han axla ansvaret som regionalpolitisk talesperson för Socialdemokraterna.
Efter maktskiftet 2014 var Bucht även en av dem fick ta plats i Stefan Löfvens regering.
Fylld av lust och energi skred han till verket för att förverkliga alla sina idéer. Avtrycken är tydliga.
Tillsammans med sina statsrådskamrater har Bucht genomfört mångmiljardreformer som handlar om saker som bredbandsutbyggnad, insatser för ökad livsmedelsproduktion, en ny nationell skogspolitik, ökad statlig närvaron i hela landet, satsningar på kommersiell och offentlig service på landsbygden.
Resultaten av den nya politiken börjar nu märkas runtom i Sverige.
Inom besöksnäringen, som har betydelse för många små kommuner i vårt avlånga land, ökade sysselsättningen under förra året med hela 10600 jobb.
När den rödgröna regeringen tillträdde hösten 2014 var det kris inom livsmedelsproduktionen.
Endast 19 procent av lantbrukarna uppgav att de hade ganska god eller mycket god lönsamhet. I dag är den siffran uppe i 52 procent, enligt LRF:s och Swedbanks lantbruksbarometer.
För fyra år sedan snackades det mycket om stängda butiker på landsbygden och döden för lanthandeln.
Nu talar Axfood och andra om att butiksdöden har upphört som ett direkt av resultat av regeringens olika satsningar.
”Driftstödet har räddat oss. Nu tror vi äntligen på framtiden och vågar satsa”, säger Elisabet Gunnarsson, lanthandlare i den lilla småländska byn Häradsbäck, i en intervju på Axfoods hemsida.
Med andra ord: Bucht har inte bara regerat; han har även levererat.
Tag bara höjningen av Norrlandsstödet till jordbruket.
Under åtta långa år hade Eskil Erlandsson (C) och alliansregeringen chansen att höja Norrlandsstödet och förbättra förutsättningarna för livsmedelsproduktionen i norra Sverige. Det skedde inte.
Nu – med Sven-Erik Bucht vid rodret – höjs Norrlandsstödet med 100 miljoner kronor (en uppräkning med hela 33 procent jämfört med föregående år).
Det betyder inte att alla regionalpolitiska bekymmer är lösta. En mandatperiod är en alltför kort tid för att hinna reparera alla gamla försyndelser.
Men Bucht & Co har genomfört en tydlig kursändring. Det är inte samma 08-fixering som under alliansstyret 2006-2014. Regional- och landsbygdspolitiken har fått ett rejält lyft med den S-ledda regeringen.
Bucht har dragit igång ett förändringsarbete som bådar gott inför framtiden.
Vallokomotivet från Karungi förtjänar definitivt norrbottningarnas kryss även i valet 2018.