Poeten David Väyrynen från Hakkas, NSD:s kulturpristagare 2017, har nominerats till Borås Tidnings debutantpris 2018. En novellist, tre romanförfattare och en lyriker har chansen att få priset. Linus de Faire är nominerad för romanen ”Boken om Yousef”, Viktoria Jäderling för novellsamlingen ”Åh Lunargatan”, Agnes Lidbeck för romanen ”Finna sig”, Isabelle Ståhl för romanen ”Just nu är jag här” och David Väyrynen för ”Marken”. Alla fem debuterade i fjol.

– Jag önskar att man kunde komma på något originellt att säga, men framför allt känns det positivt att boken har lyckats överbrygga ett avstånd. ”Marken” handlar om en helt annan värld än den som Borås är en del av kulturellt och mentalt och att det går att bygga broar över detta avstånd är nog det mest glädjande, säger David Väyrynen till Borås Tidning.

Debutantpriset är ett samarbete mellan Borås Tidning och Högskolan i Borås, som båda är representerade i juryn tillsammans med Björn Kohlström, författare och kritiker i Jönköpings-Posten.

Årets pris delas ut den 19 februari. Prissumman är 100 000 kronor.