µ Svar till Alexander Gabelic, NSD Debatt den 2 mars.

Alexander Gabelic på Svenska FN-förbundet upprepar som oftast de mest reaktionära elementens åsikter när han beskriver läget i Syrien med omnejd. Förra året när de västkapitalistiska staterna i Nato med 10 000 bombanfall som ledde till 70 000 döda i Libyen så var han väl nöjd. Den "no-fly-zon" som FN tog beslut om utnyttjades som bekant grovt.

Den gången lurades Ryssland och Kina grovt och lurades att lägga ned sina röster i säkerhetsrådet. De så kallade rebellerna fick utrustningen från Nato-länder och arabiska kungadiktaturer, samt av utländska specialförband typ ur Navy Seal och Al Quaida.

Ben Rhodes i USA:s nationella säkerhetsråd sa i en intervju i "Foreign Policy" 24/8 2011 att interventionen i Libyen utgör en "modell för framtida militära interventioner". Den förutsätter också en systematisk effektiv kontroll över informationsflödet.

De stora mediamonopolen och internationella nyhetsbyråerna ingår i det komplex, som med tusentals trådar är förbundna med världens ledande militär-industriella komplex. När till exempel de överenskomna arabiska observatörerna berättade om hur den så kallade Fria syriska armen bombade civila bussar, sprängde tåg och dödade poliser och sprängde pipelines så kallades de hem igen och upphörde.

Krigshetsen mot Syrien stegras. Nato-länderna och de arabiska kungadiktaturerna vill ha FN:s medhåll för att göra som man gjorde mot Libyen. Därför låter sig inte Ryssland och Kina att luras denna gång att ställa upp för krig.

När agerade FN-högern för att kräva USA ut ur Afghanistan? Vad gjorde FN-högern när USA anföll Irak år 2003? Vad gör FN-högern mot förtrycket i Bahrein (där USA har flottbas), Jemen, Palestina, Saudarabien med flera länder? Vad gör FN när en stormakt öppet hotar ett annat land med krig? Som USA mot Iran.

Att den svenska högerregeringen ställer upp på hetsen mot Syrien är inte förvånande. Carl Bildt, som en gång var en av konspiratörerna för Irak-kriget, är naturligtvis lycklig att få gå i Natos tjänst. När agerade FN mot USA:s krigspolitik? Never...