Varför lyfter inte Vänsterpartiet i opinionen? Efter ett år av stort missnöje med den förda migrationspolitiken, och inte minst Miljöpartiets senaste veckor, borde Vänsterpartiet lysa som en sol i kontrast mot regeringens problem.
När Vänsterpartiet nu samlats till kongress i Örebro är det en viktig diskussion de måste ta. Hur ska de egentligen förhålla sig till regeringen? De har länge stått upp för flyktingfrågorna där de anser att regeringen har svikit, och kritiserar gränskontroller och försämringar av asylrätten, men firar fortfarande de segrar de faktiskt fått igenom i den politik regeringen fört, som de avgiftsfria medicinerna för barn.
Det har varit en tuff balansgång, och flera vänsterpartister har säkert sneglat avundsjukt på de vänsterpartier i andra delar av Europa som vunnit stora segrar i skuggan av de socialdemokratiska nedgångarna.
På Första Maj föreslog V-ledaren Jonas Sjöstedt att den fackliga avgiften borde vara avdragsgill, ett förslag som passar sig utmärkt för den rödgröna regeringen efter en avtalsrörelse där facken visat sin styrka.
Men kanske är det dags för Vänsterpartiet att hotta upp sig ännu mer?
Det är en svår uppgift att balansera mellan att vara ett ansvarsfullt stödparti och ett kraftfullt oppositionsparti. Den uppgiften verkar vänsterpartisterna klara ganska bra.
De har under en längre tid förvandlat sig själva från revolutionärer till att helt enkelt försöka vara den sortens socialdemokrater de tycker att Socialdemokraterna har misslyckats med att vara.
Men trots försöket att vara förnuftets röst, går det ändå inte bra i opinionen. Kanske är det helt enkelt så att trots högljudda protester har de flesta ändå vant sig vid att politiken inte alltid är rimlig, speciellt inte när det kommer till svåra frågor som migrationspolitiken. Där har regeringen dessutom backat på vissa punkter.
Är det dags för Vänsterpartiet att våga gå steget längre? Att V ogillar att rika människor undviker att betala skatt är ju inget förvånande.
Mitt i diskussionen efter Panama-avslöjandena kom Moderaterna med förslaget om att just samhällets mest utsatta, socialbidragstagare, ska få oanmälda hembesök för att se att ingen fuskar. Vänsterpartiet borde våga föreslå att samhällets rikaste tvingas utstå hembesök för att se att inget skattefusk pågår.
Det är så klart ett lite absurt förslag, men kanske skulle Vänsterpartiet vinna på att sänka sig till motståndarens nivå.
Högerns strategi är just nu att komma med vilda idéér för att få igenom rimligare förslag i förhandlingar med regeringen. Det handlar om att skapa utrymme i opinionen för deras politik.
Vänsterpartiet skulle också kunna utnyttja samma system.