Johan Harju, Petter Emanuelsson och Andreas Falk hade gett Luleå Hockey en drömstart.

3–1 i den första perioden stod sig ända till den tredje.

Då tappade Luleå Hockey återigen – och förlorade sedan i straffläggningen.

– Jag vet inte riktigt vad vi gör, andra och tredje perioden är rätt okej och vi skapar mycket lägen som vi ska göra mål på. Jag vet inte hur många bra lägen jag har i dag. Det studsar inte riktigt med oss, men vi ska vara bättre, säger Patrick Cehlin som brände en straff och hade flera jättelägen att avgöra matchen.

Brendan Mikkelson:

– Det är bara en besvikelse.

Har det börjat sätta sig huvudet att ni tappar i tredje?

– Jag skulle ljuga om jag säger nej. Men samtidigt tänker jag inte för mycket på det och snacket på bänken är bra. Vi har rätt inställning men när de får det första målet blir vi lite spända och spelar inte som vi ska.

Rögle gjorde 3–2 redan efter 57 sekunder av den tredje.

Blir det spänt och nervöst i laget?

– Man försöker att inte bli det. Vi försöker lägga det åt sidan. Men som grupp spänner vi oss och är rädd för att göra misstag i stället för att spela för att vinna.

Tänker ni på den där trepoängaren?

– Vi kan inte tänka på resultat eller att ta den där trepoängare, vi måste fokusera på vad vi måste göra. Det kan bli överväldigande att bara fokusera på tre poäng, men om vi fokuserar på vad jag ska göra i den här och den där situationen kan det bli enklare.

Sitter spelsystemet?

– Vi har varit här sen i augusti och har haft chansen att lära oss. Det handlar mer om genomförandet. Det finns väldigt många spelsystem. Man kan ha det bästa, men om vi inte spelar som vi ska och tillsammans spelar det ingen roll.

Rögle kvitterade i powerplay med drygt tio minuter kvar av tredje perioden. En turpuck som studsade in på Luleåbacken Joonas Jalvanti.

– Det är klart att vi vill ta tre poäng. Men vi har inte lyckats spela bra över 60 minuter än. Men det är 43 matcher kvar och jag är inte orolig, säger Cehlin.