Backgiganten Adam Larsson (Edmonton Oilers), Stanley Cup-tvåan Viktor Arvidsson (Nashville Predators), VM-guldmedaljören Oscar Lindberg (New York Rangers), Tim Erixon (Pittsburgh Penguins) och Melker Karlsson (San José Sharks).

Kvintetten är bara ett axplock av spelarna som gör upp i en hockeyturnering på inlines i Hemmingsmark utanför Piteå onsdagen den 26 juli.

– Jag vågar inte droppa några fler NHL-namn innan det är helt klart, säger Petter Widmark, initiativtagare till evenemanget som anordnas för tredje året i rad på Hemmingsmarks multiarena.

Artikelbild

| Petter Widmark (till höger) är initiativtagaren till turneringen.

Enligt Widmark lär det troligen dyka upp ännu fler meriterade namn.

– Lagen brukar vilja mörka någon jättevärvning. Det kan dyka upp någon smällkaramell som vi inte vet om än, säger han.

Bodensonen Oskar Sundqvist, som vann Stanley Cup med Pittsburgh Penguins förra veckan, är en som kan dyka upp. Philadelphia Flyers Pierre-Edouard Bellemare är en annan.

Utöver alla NHL-proffs kommer lagen att fyllas av lirare från SHL, hockeyallsvenskan och hockeyettan samt AHL.

Artikelbild

| 2015. Folktätt när hockeystjärnorna gästade Hemmingsmark under onsdagen.

Spelarna kommer att delas upp i fem lag (Rävarna, Murphys lag, Hacka lök, Felspel och Piraterna) som möts i ett gruppspel. Sedan väntar slutspel.

Enligt Widmark lockade fjolårets turnering mellan 1 000 och 1 200 åskådare. Utöver fika- och hamburgerförsäljning är evenemanget är gratis för besökare och alla intäkter från lotteriförsäljning går till välgörande ändamål.

Artikelbild

| Haj. San Josés Melker Karlsson (till höger), brukar tillhöra laget Rävarna.

– Det har skänkts någon signerad matchtröja och lite sånt där.

Det enda som kan hindra evenemanget från succé är vädret. Vid regn några av spelarna inte delta på grund av skadrisken.

Artikelbild

| Adam Larsson.

Det är en ganska Skellefteå AIK-betonad laguppställning ...

– Ja, det är ju mina gamla polare från Skellefteåtiden. Många med vinnarskallar, säger 27-årige Petter Widmark, som tidigare representerat Saiks framgångsrika J20-lag som fostrade fram flera A-lagsspelare.

Artikelbild

| Melker Karlsson.

Ni har inte kontaktat några NHL-spelare med Luleå Hockey-anknytning?

– Jag har faktiskt inte kontakt med någon av Luleåspelarna. Lucas Wallmark skulle dra ihop ett lag ett tidigare år, men lyckades inte få ihop det. Men hans storebror Marcus är med – han är ju spansk mästare (med Necso Txuri Urdin från den spanska staden San Sebastián), säger Widmark som tycker att fem lag är lagom.

Artikelbild

| Oscar Lindberg.

– Grejen är den att man hade kunnat göra turneringen större än vad den är. Men då tappar man samtidigt konceptet eftersom detta i grund och botten är en kompisturnering. Sedan ska man kanske inte ta in Kreti och Pleti (vem som helst) med tanke på skaderisk och det där.