Inför säsongen rankade sportredaktionens Anton Olofsson de 20 bästa värvningarna i den norrbottniska fotbollen.

Nu när många serier är avklarade är det hög tid att utvärdera och se hur det egentligen gick för nyförvärven.

Här är listan och analysen till varje spelare:

20) Robin Lundgren, från Boden till Bergnäset.

Kommentar: Slutade åtta i skytteligan med 11 fullträffar. Förutspåddes bli lagets naturliga målskytt och lyckades med det.

19) William Olausson, från Piteå till IFK Luleå.

Kommentar: Vill fortfarande påstå att det inte var något fel på den här värvningen, trots IFK:s kräftgång. Centralt har försvarsspelet fungerat förhållandevis bra.

18) Madelen Janogy, från Mallbacken till Piteå.

Kommentar: Jag tippade att Janogy skulle göra fler än 5 mål, men det verkar det inte bli. 2 mål hittills i ett Piteå som helt saknat en riktig scorer. Ändå en spelare som fått mycket förtroende och har fortsatt utvecklingspotential.

17) Gibson Bardsley, från Phoenix Rising till Kiruna.

Kommentar: Har verkligen levererat i Kiruna med 13 mål. En absolut toppspelare i division 3. Kunde varit högre på listan.

16) Arish Nouri, från Piteå till Boden.

Kommentar: 7 mål och 5 assist i ett Boden som tidigt hamnade i ett ingemansläge i tabellen. Gjort en helt okej säsong men inte gjort samma avtryck på tvåan som när han spelade i Piteå och var en av seriens allra främsta.

15) Lina Finnholm, från Sunnanå till Notviken.

Kommentar: Notviken har varit ett succélag i år och självklart har Finnholm en betydande del i det. Lär bli viktig under kommande kval.

14) Marko Simovic, från Derventa till IFK Luleå.

Kommentar: Listans första riktigt stora plump. Simovic hade en lovande försäsong men floppade totalt i division 1. Ansågs bara klara av att spela i ett tremanna-anfall och det gör ju att man måste ifrågasätta värvningen från första början.

13) Uros Poljanec, från Fjardabyggd till GMFF.

Kommentar: Njaa, det här blev inte heller riktigt så bra som det var tänkt. Visst hade Poljanec sina stunder, men också sina dippar. Faktum är att GMFF blev ett bättre lag när Poljanec drog i mitten på augusti och Gustav Stålnacke fick ta över.

12) Elin Nilsson, från Notviken till Assi.

Kommentar: Det fanns osäkerheter kring hur omställningen till en division högre skulle bli. Facit i hand visar att det blev så bra som bloggen förutspådde. Nilsson har varit en viktig del i ett Assi som gått som tåget.

11) Mac Chahrour, från GMFF till Kiruna.

Kommentar: Alltid en viktig spelare i de lag han tillhör. Missade en del matcher på slutet, men Kiruna var ändå långt ifrån topp 2.

10) Tea Lundmark, från Storfors till Notviken.

Kommentar: En riktig supervärvning för Notviken. Har bidragit enormt till lagets framgångar med ett förstaklassigt målvaktsspel. Endast 18 insläppta på 22 matcher.

9) Max Wårell, från IFK Luleå till Boden.

Kommentar: Skador satte käppar i hjulet under säsongen. Det blev bara 5 mål och det märktes mycket i Bodens spel att man saknade en striker när Wårell saknades.

8) Adam Johnson, från Boden till Kiruna.

Kommentar: Jag förväntade mig minst 15 mål. Det blev 19. Johnson är alldeles för bra för division 3 och jag förstår fortfarande inte hur Kiruna lyckades med den värvningen. Kunde klättrat några placeringar.

7) Tif Kiddu, från Syrianska till GMFF.

Kommentar: Svårbedömd värvning eftersom han lämnade under säsongen och skrev på för seriesegraren Skellefteå. Gjorde 3 mål i GM och är uppe i 2 med Skellefteå. Får väl ändå anses vara ganska lyckad.

6) Paulina Hedquist, från Piteå till Assi.

Kommentar: En absolut nyckelvärvning i Fredrik Söderholms lagbygge. Mycket viktig spelare på mitten. Har inte gjort någon besviken.

5) Samuel Naiwo, från GMFF till Piteå.

Kommentar: Har verkligen levt upp till förväntningarna. 13 mål och 12 assist viftar man inte bort i första taget. Navet i Piteås offensiv och en av seriens farligaste spelare.

4) Emelie Helmvall, från Halmstad BK till Assi.

Kommentar: Ytterligare en värvning som har slagit väl ut. 7 mål hittills, varav 5 kom under vårsäsongen. Förutspåddes bli en av lagets främsta poänggörare och har levt upp till det.

3) Moses Duckrell, från Gottne till Piteå.

Kommentar: Har utan tvekan gjort en bra säsong, men kanske placerades några snäpp för högt upp. 8 mål och 2 assist är inte illa pinkat och det finns mer att hämta ur den unge engelsmannen. Blivit något överskuggad av forwardskamraten Joel Edström, som gjort 18 mål och inte ens fanns med på den här listan.

2) Tomas Eriksson, från IFK Luleå till Boden.

Kommentar: En chansning som inte höll. Efter fyra matcher var Eriksson tvungen att ta det tuffa beslutet att lägga av på grund av skada.

1) Tetteh Komey, från Piteå till IFK Luleå.

Kommentar: Skulle bli den stora målskytten i IFK, men har inte varit i närheten. Missade första halvan av säsongen på grund av skada och har sedan inte varit i närheten av sin kapacitet. Trots omständigheterna måste det snarare anses vara en av de största flopparna i år, särskilt med tanke på IFK:s snäva ekonomi och att det här var det stora prestigeförvärvet.