Målsättningen är att göra fotbollen till en året-runt-sport. Utbudet av spelare och ledare på ungdomssidan minskar och Rostadius anser att något måste göras för att bromsa utvecklingen.
- Vi vill förbättre och utveckla situationen för kommunens spelare och vi börjar med ungdomarna, säger han.
Varje klubb ska dra nytta av varandras erfarenheter. Det här handlar inte om att BBK ska värva spelare från de andra klubbarna, poängterar Rostadius. Det handlar om ett samarbete som alla ska få nytta av.
Skapar ett stadslag
Rostadius menar att många fotbollsungdomar väljer andra idrotter under den kalla årstiden. Det finns inget utbud när det gäller fotbollen.
- Men vi vill skapa ett stadslag där alla som vill ska få spela och träna fotboll året runt. Dels i Boden Arena, och senare i vinter i Arcushallen eller någon anan hall, säger han.
Tanken är att även Luleå, Piteå och andra städer bildar stadslag inom samma ramar och att lagen ska träningsmatcha mot varandra.
Stadslaget ska ha gemensamma träningar, men klubbarna ska dela på ansvaret.
- I slutändan ska ungdomsarbetet gynna klubbarnas A-lagsverksamhet eftersom egna förmågor kan slussas in. Vi kör efter IFK Göteborg-modellen vars målsättning är att 50 procent av spelartruppen ska bestå av egna produkter. Man kan tänka sej vilken ekonomisk vinst det projektet skulle ge.
I lördags var det en första kick off för Fotbollsforumet i Boden Arena, som myllrade av ungdomar, både tjejer och killar, från de elva klubbarna.