Det tog bara tre minuter för Luleå att ta ledningen. Jonathan Hedström gjorde sitt första mål sedan återkomsten till Norrbotten, och när så Eetu Qvist drabbades av två minuters utvisning för slashing trodde många på annu ett mål för gästerna. Men istället kunde Björklöven kvittera, genom Tero Koponen.
– ”Frallan” (Johan Fransson, red anm) dräller som sista man, men sen tycker jag att vi äger matchen. Vi blir lite för ineffektiva, vill gärna hålla i lite för länge. Jag hade önskat lite mer attack på mål, men vi har spelet, säger Åkerström.
I den andra perioden bjöd Luleå igen. Niklas Olausson satte 3–2 när Mats Lavander satt utvisad. Tyvärr orkade inte Luleå stå emot i det efterföljande numerära överläget, utan släppte in kvitteringen bara 24 sekunder senare. Men med ett mål var av Rögleförvärven Chris och Cam Abbott och ett av Anders Burström kunde Luleå gå till pausvila med 5–2-ledning.

Darrade i sista
– Det är lite rakare, lite mer tryck på mål. Målen vi gör är bra mål, det är folk på mål och returer som rakas in och det är svårt att försvara sig mot oavsett hur bra man är, säger Roger Åkerström.
I den tredje perioden kom Björklöven närmare, dels genom ett mål i mitten av perioden, dels genom ett i slutet då man tagit ut målvakten. Men närmare än 4–5 kom aldrig hemmalaget, istället kunde Chris Abbott utöka Luleås ledning till 6–4 med nio sekunder kvar.
– Det är tudelat. Det är bra att vi gör sex mål men jag är väldigt missnöjd med att vi släpper in fyra. Vi har kontroll vid alla de fyra situationerna men släpper ändå in puckarna, säger tränaren Roger Rönnberg, som inte var nöjd med det svåra spelet i första perioden:
– Vi kontrollerade matchbilden men blev lite för omständligt med pucken. Löven ska ha kredd för att de jobbar hårt, de är frejdiga, skridskoskickliga och har även ett par spelskickliga killar. Det var väldigt kul att se Viktor Lindgren och Magnus Isaksson i Löven som såg riktigt pigga ut och var största offensiva hotet.
Det var tredje matchen på fyra dagar för Luleå. Dessutom har laget tränat hårt, vilket kan göra den medelmåttiga insatsen mer förklarlig.
– Det syns att vi är inne i en tuff träningsperiod och är slitna. Vi orkar inte riktigt gå in i situationerna och ta närkamperna som vi brukar. Tvillingarna gör en bra match, i alla fall första halvan, sedan tar bensinen slut lite, säger Rönnberg.