Sami Sandell har varit skadedrabbad sedan han kom till Luleå Hockey inför säsongen 2011/12. Bland annat har han slitit av ett korsband i knäet.

Men han har ändå imponerat under sina hittills 73 elitseriematcher med Luleå. Klubben är också nöjd med hans prestationer på isen.

Därför har Luleå, enligt NSD:s uppgifter, erbjudit Sandell ett nytt tvåårskontrakt.

Artikelbild

| Sami Sandell gjorde matchens enda mål när Luleå slog Rögle.foto: kurt engström

Sportchefen Lars "Osten" Bergström bekräftar att klubben vill behålla spelaren i fråga.

- Vi har förhoppningar med alla som inte har kontrakt för kommande säsong. Vad det sen leder till och hur det utvecklas till, det är svårt att säga. I grunden tycker vi att har ett bra lag som vi vill jobba vidare med och där ingår Sami, säger Bergström och fortsätter:

- Han har haft lite problem med skador. Det skulle vara spännande och se vad han skulle kunna göra med en bra längre period bakom sig.

"En tuff säsong"
När den 25-årige forwarden får frågan om hur han ser på framtiden, svarar han:

Artikelbild

| Sami Sandell gjorde matchens enda mål när Luleå slog Rögle.foto: kurt engström

- Först och främst så gillar jag Luleå och jag gillar att spela här. Jag har haft en tuff säsong hittills, det har gått lite upp och ner. Ska jag vara ärlig så har jag inte tänkt någonting kring nästa säsong, säger Sami Sandell och fortsätter:

- Jag har haft full fokus på att bli en bättre spelare just nu, så att jag kan bli så bra som laget behöver jag ska vara i slutspelet. Jag har inte haft tid att fundera på nästa säsong.

Artikelbild

Men det måste vara skönt att de vill behålla dig?

- Det är riktigt skönt att höra att de litar på mig och ser hur jag kan spela. Att de ser den potential jag har. Det är skönt att höra att Luleå vill ha mig kvar.

Artikelbild

Enligt NSD:s uppgifter jagas Sami Sandell också av flera klubbar i finska SM-liiga.

Däribland Ilves - där forwarden har spelat tidigare.

Artikelbild

| Sami Sandell gjorde matchens enda mål när Luleå slog Rögle.foto: kurt engström

- Det måste du kolla med Juha Hautamaa, som är ansvarig för scoutingen och spelarna. Det enda jag vet är att Sami Sandell har spelat hos oss förut, säger Ilves general manager Heikki Tarvainen.

Bygger nästa års lag
Juha Hautamaa:

Artikelbild

| Luleå Hockeys sportchef Lars "Osten" Bergström vill behålla forwarden Sami Sandell.

- Vi har ingen deal med Sami, men självklart känner vi till honom som spelare. Han har spelat här tidigare, både i juniorlag och A-lag. Men vi har som sagt ingen deal med honom. Alla spelare som vi värvar kommer vi att offentliggöra efter säsongen.

Har ni gett honom ett kontraktsförslag?

- Det är ingen information som något lag vill ha i tidningarna, om de har gett en spelare ett förslag eller inte. Självklart bygger vi nästa års lag just nu, men jag kan inte säga vilka spelare som vi gett förslag eller inte till.