– Jag tror att vi kommer att gå hela vägen, säger målvakten Andreas Hertzberg, en trotjänare som har fyra raka nollor bakom sig.

Skogså såg ut att vara uträknat, men räddade kvalplatsen i fyrans sista omgång genom seger mot Notvikens andralag samtidigt som Luleå SK föll mot Ohtana/Aapua.

– Det är Ivans förtjänst. Han har hela tiden predikat att det inte är avgjort förrän domaren blåser av. Att vi aldrig får ge upp även när det ser tungt ut.

Ivan Nordquist är lagets tränare som också ser fram emot kvalet.

– Vi är underdogs. Vi har ingen press på oss utan har allt att vinna, säger han.

Skogså kvalade till trean för fyra år sen, men orkade inte hela vägen.

– Då gjorde jag nog min bästa säsong någonsin. Vi hade ett bra lag. Men årets lag känns ändå starkare. Vi brukar komma upp i 75 procent i första halvlek – och 100 i andra. Vi har ett vältränat lag. Jag brukar säg att tillsammans med de fyra backarna är vi en stjärnfemma. Det är vi som ska se till att vi inte åker på några baklängesmål, säger Hertzberg.

Efter många år i fyran skulle Hertzberg vilja se nya lag och nya ansikten på andra planhalvan.

– Vi vill upp, säger han.

De övriga kvallagen är Lillpite från södra fyran och Robertsfors från Norra Västerbotten. Det handlar om en enkelserie, där ett lag går upp.

Hur kommer då fyrorna att se ut nästa säsong? Klart är att det blir en fortsättning med två grupper och tio lag i varje. Haparanda och Bergnäsets andralag åkte ur i norr medan Jokkmokk och Munkan tackade för sig i söder. Noterbart är att samtliga utom Haparanda var nykomlingar.

Parkalompolo, Svartbjörnsbyn och Storfors andralag flyttas upp. Starka Parka tackade nej till en plats i fyran i fjol, men har vunnit norra femman och väljer att prova lyckan i fyran.

Tre lag slåss om den fjärde och sista platsen sedan Vittjärv tackat nej till kval. Älvsbyn, IFK Kalix andralag och Alterdalen möts i en enkelserie och ett lag går upp. En match är redan spelad. Älvsbyn besegrade IFK Kalix med 2–1.