BC Luleås plan - för att stoppa skytten

Här är BC Luleås plan för att få stopp på Växjös skytt Niklas Larsson. "Man får vara fysisk mot honom", säger Axel Nordström.

Axel Nordström, BC Luleå .

Axel Nordström, BC Luleå .

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Basket2019-10-29 06:00

Köping Stars har överraskat många i inledningen av säsongen och slåss i toppen med lag som Borås, BC Luleå och Wetterbygden. 

– Det kommer bli spännande, de har inlett säsongen väldigt bra. De är aggressiva och kommer hit med stort självförtroende så det blir en bra utmaning för oss, säger BC Luleås Axel Nordström.

Anledningen till Köpings framgångar är att lagets spetsspelare verkligen levererat. Det handlar om Jeremy Tyrone Combs som har snittat 20,4 poäng, Cleveland Alan Jackson Jr som snittat 17,2 poäng och Niklas Larsson som snittat 16,4.

– De har lyckats bra med sina amerikanska värvningar. De har två guards och en stor kille som är duktig men framför allt Niklas Larsson på vinge som har inlett jättebra. Han skjuter otroligt bra så det är spelare med spetskompetens som vi måste vara med på.

Hur stoppar man en spelare som Larsson?

– Man får vara fysisk med honom. Han är en duktig skytt från alla möjliga håll så det gäller att vara fysisk och styra honom dit man vill ha honom. Han är en mycket bättre skytt när han får lite tid på sig och lite utrymme, så det gäller att ligga tätt på honom. 

Nordström har haft problem med en knäskada och missade Luleås förlustmatch mot Södertälje. Men nu räknar han med att vara tillbaka i spel igen. 

– Jag känner mig fortfarande lite begränsad och har fortfarande lite ont men det är under kontroll. Jag känner att jag kan vara ute och bidra så jag kommer spela.

– Det är ligamenten och ledbanden som ömmar lite, ungefär som med en stukad fot. Det är ingenting som kan gå sönder och jag får belasta det till hundra procent. Men det smärtar lite och man vågar inte riktigt trycka ifrån till hundra procent. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!