Upshurs nya superkropp: "Lyft mycket skrot"

BC Luleås stjärnvärvning Quinton Upshur har lagt på sig några kilo muskler sedan den senaste sejouren i klubben och byggt upp en riktig superkropp. "Jag har lyft mycket skrot", säger han.

Till vänster i bild: Quinton Upshur under en match 2016.YTill höger i bild: Quinton Upshur under en träning med BC Luleå 2019.

Till vänster i bild: Quinton Upshur under en match 2016.YTill höger i bild: Quinton Upshur under en träning med BC Luleå 2019.

Foto: Bilden är ett montage

Basket2019-09-29 10:00

BC Luleås guldhjälte från 2017 har lagt på sig ett antal kilo muskler under sin säsong i Belgien. En stor anledning till den fysiska förändringen var att Quinton Upshur visste att han skulle vara tvungen att rotera på olika positioner och ställas mot spelare som var betydligt större än honom själv i Fiba Europe Cup. 

– Jag har lyft mycket skrot och körde mycket styrketräning förra säsongen. Jag visste att ligan var mer fysisk än den är här till exempel och var medveten om vilka typer av spelare jag skulle ställas mot i Fiba-turneringen. Jag är ju inte två meter lång direkt så det var nödvändigt både för laget och min egen skull, säger Quinton Upshur och fortsätter:
– Nu när jag är lite äldre så är det bra att lägga på sig några kilo muskler för att vara starkare i närkampsspelet också så att jag inte blir hunsad eller lätt att knuffa undan ute på planen. Vi skiftade väldigt mycket, ibland kanske jag behövde spela på position fyra eller fem så det var ganska nödvändig förändring. 

Har det påverkatditt spel på något sätt?
– Alla säger att jag blivit större och lagt på mig muskler men jag tycker inte att jag tappat något i snabbhet eller liknande. Jag har försökt hålla balansen mellan att behålla farten och samtidigt vara starkare än innan. 

– Det är inte så att jag känner att det går långsammare för mig där ute när jag rör mig. Men jag vet inte, du kanske tycker annorlunda? säger han och skrattar. 

Under fredagen är det dags för BC Luleå att spela säsongens första match i Basketligan och då ser Upshur fram emot att få visa upp sig inför den nygamla hemmapubliken. 

– Försäsongen har gått bra för oss. Vi har laget ned jobbet som krävs och jag ser fram emot att få spela match framför fansen igen och förhoppningsvis kan vi få med oss en seger. 

I Wetterbygden finns förstås Adam Rönnqvist, en spelare som Quinton Upshur så klart spelade med i BC Luleå förra vändan amerikanen var här. 

– Det kommer definitivt bli annorlunda. Sist vi var här så spelade vi i samma lag och nu när han står på den andra sidan så kommer det bli tufft. Han är en riktigt bra spelare och vi är goda vänner. Vi har behållit kontakten med varandra så det ska bli kul att få gå ut där och tävla mot honom. 

Vem har fördelen på sin sida?

– Ahh, det vet jag inte. Jag ska fråga ut honom ikväll och ta reda på vad deras matchplan är så får vi ta det därifrån. I alla fall göra ett försök, säger Upshur och skrattar.

I en intervju med Sporten har Upshur tidigare berättat att han till slut stod och valde mellan att spela med BC Luleå eller lägga basketskorna på hyllan för att göra något annat i livet. 

Idag är han glad över att han tog beslutet att återvända till Luleå. 

– Varje gång jag går ut på planen ger jag hundra procent, allt jag har. Jag tror inte att glöden någonsin försvann utan det handlade mer om att jag ville utforska mina alternativ. Jag har inte ångrat mitt beslut en enda sekund utan jag har bara njutit av hela situationen sedan jag landade här i Luleå. 

– Jag älskar att vara en del av det här gänget och det har varit en fantastisk första månad här. Om jag inte hade velat spela så hade jag inte återvänt hit. Då hade jag gjort klubben en otjänst och det hade jag aldrig gjort. 
Det är så jag har blivit uppfostrad och nu när jag är tillbaka så är jag fast besluten om att göra vad jag kan för att bidra till att klubben vinner ett nytt guld till 110 procent,säger Upshur. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!