RP Linköping tippades av många vara en svår motståndare men hade inte mycket att komma med den här gången när lagmaskinen Boden Handboll tidigt satte tempo på matchen. Motståndarna hängde helt enkelt inte med vilket också kostade dem två röda kort för "farligt spel" i matchens slutskede.

Även om det förstås var en lagseger så var det några spelare som ordentligt lyfte laget.

En av dem var tiomålsskytten (!) Annica Ölén. Stark och tjurigt envis i anfallet och en jätte i försvaret.

– Det var min absolut bästa match den här säsongen, instämde Annica. Jag var beredd på en tuff match men det blev närmast en promenadseger till slut. Men jag var ordentligt trött till slut. Vi verkar ha toppat formen till rätt ögonblick och vi har ett annat försvar än tidigare som börjar sitta där nu. Vi är helt enkelt trygga i spelidén och börjar få utdelning på det vi länge tränat på.

Boden Handboll är väl "vårsäsongens lag" i allsvenskan och det speglar sig i resultaten. Efter jul har man bara förlorat en match – mot Tyresö i januari.

Om Annica Ölén gjorde sin bästa match så är det väl nära att målvakten Viktoriia Polshikova också gjorde det. Hon är oerhört säker när hon får nödvändig hjälp av ett täckande försvar och hennes suveräna utkast resulterade i flera kontringsmål och snabba uppspel.

Dessutom har man i Carin Bergdahl en rutinerad strateg. Stark bakåt och irrationellt vass framåt. Tillsammans med Emmy Nordmark och Sara Nordström så är det lagets vinnande vapen.

Vi har skrivit det tidigare men upprepar det gärna: Boden Handboll har höjt nivån ett par våningar både i anfall och i försvar sedan tränaren Tobias Pettersson fick hand om laget.

– Den stora skillnaden mot tidigare är väl att spelarna producerar även när de har sina dåliga dagar, sade Per Johansson. Ett lag som har ett bra försvar får också alltid betalt. Det är svårt att förlora en match när man släpper in under 20 mål som nu. Det är också riktigt att laget har höjt nivån under säsongen och man går inte ner i bråddjupet som tidigare. Man är också noggrann när det gäller sitt eget spel men även när det gäller att analysera motståndarna.

Per Johansson stannar i Boden över träningarna måndag - tisdag och laget kommer väl rustat till bortamatchen mot Kroppskultur kommande måndag.