BODEN/MOTORSPORT Nordrallyt i Boden blev en krävande tävling i svår halka som resulterade i flera avåkningar. Men Dan Thörnevall bemästrade väglaget och fick uppleva sin största framgång som rallyförare.

– Men det var nära vid ett tillfälle. Hondan sladdade till och ställde sig på två hjul.

I stället för att vurpa föll bilen tillbaka och det blev Thörnevalls lycka.

– Det gäller att ha flyt i en så lång tävling. Det hjälper inte att vara snabbast på några sträckor utan man måste hålla sig på vägen hela tiden.

Bodengrabben vann A-klassen för tvåhjulsdrivna bilar och kom tvåa totalt. Han hade bara en fyrhjulsdriven bil framför sig. Piteåföraren Jan-Olof Renberg, som blev totalsegrare.

Dan Thörnevall, som tävlar för NMS Boden, med kartläsaren Magnus Kitti från Haparanda har nosat på topplaceringar tidigare.

– Men det här var min största framgång hittills, säger han.

Och det betyder att det blir en ännu hårdare satsning i framtiden?

– Jag är nybliven pappa och vi får se hur tiden räcker till.

Thörnevall föredrar vinterrallyn framför sommarrallyn.

– På något sätt känns det tryggt att ha snödrivor vid sidan om.

Kenneth "Fröhandlarn" Johansson var en rallystjärna på 80-talet med bland annat tre segrar i Kanonrundan. Han har gjort ett långt uppehåll, men suget har kommit tillbaka och nu är han med i svängen igen.

– Det är minst lika kul som tidigare, säger han om återkomsten.

Det blev seger tillsammans med Per Johansson i klassen för A-B-förare Appendix K. Det är en klass för äldre bilar som är tillverkade senast 1981. Kenneth Johansson kör samma märke som under storhetstiden, en Opel Ascona B.

Manfallet i vinterrallyt var alltså stort. Två av favoriterna, Michael Wikström och Thomas Lahti, tvingades bryta.