Bodens BS föll - efter dramatik: "Det suger"

Besvikelsen var stor i Bodens BS efter den dramatiska förlusten mot Team Alingsås BC. "Man är väldigt besviken just nu, det här suger", säger Ludwig Ingerskog.

Ludwig Ingerskog var väldigt besviken efter Bodens förlust mot Alingsås.

Ludwig Ingerskog var väldigt besviken efter Bodens förlust mot Alingsås.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Bowling2019-11-24 16:34

Bodens BS hade inte marginalerna på sin sida i söndagens elitseriematch borta mot Team Alingsås. Boden hade 10–10 fram till den sista rutan i slutet av matchen. Där lyckades Alingsås bättre och tog hem segern med 11–9

– Jävligt surt. Vi hade ju greppet men faller ihop lite i sista och det har man absolut inte råd med på den här nivån. De spelar riktigt bra men det känns väldigt snöpligt och vi borde haft 10–10. Nu är man bara less, det är tråkigt när det blir så här, säger Ludwig Ingerskog och fortsätter:

– Planen är att vi ska ta en snabb revansch mot dem på hemmaplan hemma i Boden. Där ska vi förhoppningsvis kunna göra det bättre. 

Under lördagen blev det inte lika dramatiskt. Då förlorade Boden klart mot regerande svenska mästaren Team Pergamon med 6–14. 

Ett lag som dessutom hade fått förstärkning av den tvåfaldige US-Open vinnaren Francois Lavoie som gjorde debut i laget.

– Vad ska man säga, vi möter världens bästa klubblag. De har ju världsstjärnor och proffs på nästan varje position så den matchen kanske man inte kan säga så mycket om. 

– Vi gör väl en helt okej match men de har ett bättre lag än oss helt enkelt. 

Det var dock inte Lavoie som glänste mest i den matchen med sina 876 poäng. Det gjorde istället Bodens Per Sundqvist som gjorde 1 000 poäng.

– Det är väldigt högt, han spelade väldigt bra och gör en riktigt bra insats. 

Matchfakta

Team Alingsås BC - Bodens BS 11–9

Team Pergamon BC - Bodens BS 14–6

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!