Ny förlust för Bodens BS: "Riktigt besviken"

Bodens BS inledde säsongen starkt med två segrar, men efter det har laget radat upp förluster. I hemmamatchen mot Falkenberg så föll laget igenom i den andra serien.

Det blev en tung eftermiddag för Ludwig Ingerskog och Bodens BS. Laget förlorade hemma mot Falkenberg med 6–14.

Det blev en tung eftermiddag för Ludwig Ingerskog och Bodens BS. Laget förlorade hemma mot Falkenberg med 6–14.

Foto: Håkan Stridblom

Bowling2019-10-26 17:07

Bodens BS tog sig tillbaka till Elitserien i bowling efter ett år i allsvenskan. 

I lördagens hemmamatch mot Falkenberg så var matchen i stort sett avgjord efter att Boden i den andra serien tappat ledning med 4–1 mitt i serien till 0–5 efter att sista rutan var spelad.

– Vi visste att det skulle bli tufft, men i dag är det många i vårat lag som inte presterar som man kan förvänta sig, säger Ludwig Ingerskog.

Men vad hände i andra serien där ni ledde efter halva?

– Det var alldeles för mycket missar och det straffar oss. Jag vet inte hur jag ska förklara det. När jag är bara besviken, säger Ingerskog.

I tredje serien fortsatte det att blåsa motvind för hemmalaget. Ett tag såg det ut som om att man inför sista skulle ha chansen till ett oavgjort slutresultat, men 4–1-ledningen en bra bit in i tredje serien blev till slut 2–3.

– Det är som att vi inte riktigt kan anpassa oss efter hur oljeprofilen förändrar sig. Skönt att det är uppehåll nu så får vi träna och se över hur vi hanterar spelet.

Bodens BS innehåller i dag spelare från länet med ett undantag och det är Emil Holmberg. Frågan är om det kommer att räcka för ett nytt kontrakt.

Matchfakta

Bodens BS–Falkenberg 6–14

Boden, poäng: Ludwig Ingerskog 877, Daniel Rönnbäck 838, Emil Holmberg 819, Per Sundqvist 796, Daniel Unander 793, Tommy Petersén 790, Kim Lindström 632 (3 serier), Fredrik Larsson 590 (3 serier), Johannes Granström 340 (2 serier).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!