Kalix Bandy har inlett kvalserien med två raka segrar så resultatmässigt finns inget att anmärka på. Men 5–3-segern mot Tellus satt förvånansvärt hårt inne och efter matchen var spelarna kritiska till den egna insatsen.

NSD fanns på plats på Kalix IP när laget genomförde tisdagens träning och det röda laget - där bland andra Jonathan ”Böna” Johansson, Christoffer Norin och Erik Olovsson ingick - blev uppläxat av Johan Sundquist, Pekka Hiltunen och Olov Englund i det vita laget.

Erik Olovsson var rejält uppretad när han klev av – och klubban som var i två delar kastade han ifrån sig i vredesmod.

– Det saknas både egen insats och annat. Vitt spelade fullständigt ut rött och då blir man förbannad. Så det är bara att se och lära vad de i vitt lag gjorde i dag och så kopierar vi det, säger han.

Men i morgon får du med vitt i ditt?

– Ja, det ska bli roligt. I dag blev vi uppläxade.

Ni hade ett snack efter måndagens träning, vad sa ni till varandra?

– Vi gick igenom det som inte fungerade. Sedan bestämde vi oss för att vara bättre i framtiden och vi hade också en jättebra träning då. Vi sa väl också att vi har varit nog så kritiska mot varandra och vi sa att nu lyfter vi fram det positiva istället.

– Det är match i morgon men det har funnits en frustration i mig och i många andra efter matchen i söndags. Det är väl att man brinner för mycket nu när det ska avgöras och sen när det inte funkar bättre än vad det gjorde så blir man besviken.

I de två inledande kvalseriematcherna har Kalixtränaren Mats Rönnqvist låtit Anthon Khrapenkov flytta upp på mittfältet medan Christoffer Norin har fått spela vänsterhalv. Inför onsdagens hemmamatch mot Gripen talar mycket för att Khrapenkov återgår till sin ordinarie position som vänsterhalv.

– Back och halv är väl defensivt det svåraste man kan spela och då kan det vara bra om man kan samma språk så man kan ropa och styra varandra. Men jag tycker inte det blev så lyckat så vi får väl se hur vi gör i morgon, säger Mats Rönnqvist.

Så här säger Kalix tränaren om lagets form:

– Den är kanske inte på topp men då är det kanske ännu viktigare att göra de saker som man har bestämt. Vi ska försöka spela enklare med mera fart och inte krångla till det som vi gjorde i den förra matchen, säger han.

Rönnqvist tycker ändå att han har fått flera positiva signaler efter måndagens och tisdagens träningar.

– I det två träningar som vi har gjort nu har det varit mycket bättre fart så jag känner mig inte orolig. Det är mycket snabbare i tanken i allt vi gör än vad vi var i matchen mot Tellus så vi ser fram emot att tampas med Gripen, säger han.