Luleå Hockey-centern Tim Kennedy anlände sent till Norrbotten och kastades två dagar senare in i hetluften i CHL-mötet med Berlin. Två dagar efter det var det dags för match igen, då i genrepet mot Modo.

Men sen kom premiärveckan – och då tog Kennedy inte plats i någon av de fyra kedjorna och han fick även sitta på läktaren i SHL-starten mot Linköping.

Anledningen?

Artikelbild

– Vi har testat honom som alla andra spelare. Han har ganska bra testvärden. Han kommer inte hit och är uselt tränad. Men han har inte tränat med ett lag på is på samma sätt som vi. Han saknar lite tempo och intensitet som vi tycker är nödvändigt i de matcherna som kommer nu, sa Stefan "Skuggan" Nilsson i en lajvsändning två dagar innan matchen.

Det finns en plan för att få amerikanen i matchform – och i den planen är det en del extraträning.

Fystränaren Petter Pettersson berättar.

– Han kom ju lite efter, tisdag för två veckor sen, och fick en ganska hektisk start. Vi valde att ta med honom direkt i match på torsdag och lördag plus att det var ganska mycket träning där. Han hann inte riktigt återhämta sig mellan matcherna, och det är egentligen inget konstigt. I alla sporter behöver du matchträning för att få upp tempot, säger Pettersson, som vill dementera att centern kom till Luleå oförberedd:

Artikelbild

– Han fick testa själv veckan efter när det var lite lugnare och han var till exempel topp fem i laget i beep-testet. Han kom absolut förberedd hit, däremot saknar han matchtempo. Så vi har kört lite extra med honom varannan dag och varannan dag har han fått lite lugnare för att hinna återhämta sig.

Sen kommer Pettersson in på vad det rör sig om för träning.

Artikelbild

– Han kör lite mer snabbhet än de andra och han får skejta lite mer än de andra. Det är som det han saknar, säger han.

Så det är explosiviteten som ni jobbar med?

– Exakt, exakt. Det är väl den han behöver få upp lite grann, det är där han ligger efter de andra ser man. Men konditionsmässigt har han gjort en bra sommar. Det vill jag vara jättetydlig med.

Han tillägger:

– Nu känns det som att han är i fas och han tycker själv att det känns bättre och bättre varje träning och vi jobbar för att han så snabbt som möjligt ska vara matchklar. När han är det får tränarna bestämma.

Stefan "Skuggan" Nilsson tror att stjärncentern inom kort återfinns i matchtruppen och får SHL-debutera.

Kanske redan i helgens två derbyn mot Skellefteå.

– Vi har en bra dialog med honom. Vi har haft bra träningar där han har svarat väldigt bra på den och han kommer in i det på ett bra sätt hela tiden nu. Jag skulle säga att det finns en stor chans att han spelar något här på fredag eller lördag, säger Luleå Hockey-tränaren.

Så det kan bli debut till helgen?

– Det är mycket som pekar åt det.

Det är två matcher på...

– Precis, precis. På kort tid. Så det känns som ett väldigt bra tillfälle att han får komma in i det.