Klicka HÄR för att komma till Sportens intervju med Kovacs. Där berättar han hur långt kontraktet med Luleå är.

Forwardstalangen Robin Kovacs, 20 år, har länge kopplats ihop med Luleå Hockey.

För ett par dagar sedan sa 20-åringen att ett beslut kunde komma inom ett par dagar.

Artikelbild

Och nu är det klart. Under lördagen gick Luleå ut med att Kovacs skrivit på för klubben.

– Det ska bli otroligt roligt att få spela i SHL med Luleå Hockey de närmsta två säsongerna. Jag känner att jag kommer få möjligheten att fokusera 100 procent på hockeyn och komma tillbaka på den nivå som jag vet att jag kan spela på, säger Kovacs till Luleås hemsida.

Han säger också:

– Min målsättning är ganska kortsiktig, först och främst handlar det om att komma in i laget och bidra med det som jag är bra på och sedan fortsätta utvecklas därifrån. Utifrån mina tidigare erfarenheter och vad jag hört om Luleå som förening och lag så känns det som att det här kommer bli riktigt bra.

General managern Stefan "Skuggan" Nilsson till klubbens hemsida:

– Vi letade inte aktivt efter någon ytterligare spelare men när möjligheten uppstod för oss att kunna skriva kontrakt med en så pass bra och lovande framtidsspelare som Kovacs så var det inte så mycket att fundera på för oss.

– Robin är en kvick och kreativ spelare som dessutom har ett riktigt bra skott. Han är bara 20 år så det finns gott om utrymme för ytterligare utveckling, vilket vi hoppas kunna erbjuda honom mycket av i vår goda hockeymiljö.

HÄR kan du följa Luleå Hockeys bortamatch mot Frölunda.