Under fredagen kom beskedet att hon väljer att fortsätta sin satsning mot vinter-OS i Pyeongchang på egen hand.

– Jag har bestämt mig för att stå utanför landslaget den kommande träningssäsongen till förmån för att utveckla samarbetet med gänget som fanns runt mig förra träningssäsongen, säger Charlotte Kalla till Svenska Skidförbundets hemsida.

Utvärderingen efter förra säsongen är klar och hon tyckte att upplägget att stå utanför landslagets träningsgrupp var lyckat. Det gav henne två individuella medaljer på VM, ett silver och ett brons, samt ett stafettsilver. Dessutom blev det en hel del pallplatser både på SM och i världscupen.

– Efter en framgångsrik säsong är det spännande att ta sats mot den träning jag behöver inför OS i Sydkorea. Jag känner mig väldigt motiverad, säger hon.

– Just nu är jag mitt uppe i ledigheten och njuter av att vara ledig. Nästa fredag drar säsongens första läger igång med vårskidåkning i Saxnäs.

På Svenska Skidförbundet tycker man att det är tråkigt att Charlotte även i år väljer att stå utanför laget, samtidigt som man accepterar hennes beslut.

– Vi hade gärna sett Charlotte tillbaka till landslagets träningsgrupp, men det fungerade bra förra året och vi respekterar det beslut Charlotte tagit. Vi från Svenska Skidförbundet kommer att göra vad vi kan för att stötta henne i den egna satsningen. Det viktigaste är att Charlotte känner sig trygg och kommer i god form, för alla vill vi ju se svenska framgångar i skidspåren kommande säsong med OS i Pyeongchang som den stora höjdpunkten, säger Johan Sares, längdchef, till förbundets hemsida.

Mer om Kalla:

Chefen: "Vad hon än väljer så måste det bli bra"

Snart kommer Kallas besked om framtiden

Här överraskar Kalla skolbarnen