Sjuårige Bear a Title (e. Dream Vacation) har gästat Bodentravet många gånger de senaste åren. Men han ha nog aldrig varit i bättre form än vad han är för dagen. För en dryg vecka sedan utklassade han motståndet och han var lika fin i går då han inte gav favoriten Don Juan Sisu en chans att komma ikapp. Körande John Östman kastade loss från fjärde par utvändigt 700 meter från mål och Bear a Title sköljde över fältet och hade ett klart grepp redan i sista kurvan. Även om Don Juan Sisu kom lite närmare sista 100 så var segern aldrig i fara.

– Jag vann något lopp med honom tidigt i våras och trodde att han skulle få en bra sommar, men så blev inte fallet. Han verkar trivas bättre på vintern.

– Nu hade vi favoriten i ryggen och min tanke när jag attackerade var att försöka dra på ordentligt så att vi skulle få ett försprång vilket vi också fick. Men han blev lite ensam sista 150 och började tänka på annat, men även om avståndet krympte hann jag aldrig bli riktigt orolig över att vi skulle förlora. Hästen kommer att få en fin vinter, trodde John Östman.

Mauri Jaara brände alltså med Don Juan Sisu men vann ändå dubbelt och svenskfödde Remote Control ser ut att ha hittat stilen på allvar i finsk regi (Hannu Heikkilä tränar både Bear a Title och Remote Control!). Gårdagens seger var den fjärde på de fem senaste starterna och det var ingen tur med i bilden. Från sjätte par utvändigt långspurtade man snyggt till en säker seger i snabbloppet och det förvånar inte om han dyker upp i Boden igen nästa fredag då man kör V64-tävlingar. Jaaras andra vinnare var egentränade Perfect Reviere som vann säkert från andra utvändigt i ganska beskedlig omgivning.

Körsvenschampionatet ser ut att kunna utmynna i en härlig duell under sista tävlingsdagarna mellan Ulf Ohlsson och Ove A Lindqvist. 20-18 var ställningen inför gårdagen och efter sex lopp var Ove A Lindqvist förbi i kraft av två segrar med kallbloden Skaane Jo och Hustvet Lyn (delad seger). Men i det sista loppet kontrade Ulf Ohlsson då Eastwood Sisu vann efter tidig ledning. Det var dock lite flyt med i bilden då utvändige Beaufort galopperade med litet grepp 75 kvar?

– Skönt att få sätta en vinnare åtminstone. Jag har haft några andraplatser och lite oflyt med Rhapsody Ås som blev trea så det kunde ha blivit någon seger till för att man ska vara riktigt nöjd, menade Ohlsson.

Eastwood Sisu visade form senast och var inte en helt oväntad vinnare. Men det dröjde 27 starter innan första segern skulle komma.