– Jag hamnade på innerskidan. Formen känns bra och det känns surt att missa när jag hade så bra utgångsläge. Jag får ta revansch i torsdagens tävling istället.

Bäste norrbottning blev nu Jesper Ask, Arvidsjaur, som gjorde ett utmärkt andraåk och avancerade från 15:e till sjunde plats.

Den norska dominansen i både längd och alpint i vinter visade sig även i Storklinten. Det blev dubbelt norskt genom Morten Engvoll och Simen Tajet. Den sistnämnde ledde efter första åket, men Engvoll utklassade alla i det andra och vann med 15 hundradelar.

Efter första åket låg han på nionde plats..!

Bland damerna blev det finskt på segerplats genom Corinne Gronholm.

Endast två norrbottniska tjejer deltog och Alina Pejok, Kiruna, lyckades bäst. Hon blev elva.

Susanne Jakobsen, Storklinten, körde ur i första åket.

Från veckans tävlingar kan också noteras att de är historiska. Det är de första i elljus i Storklinten sedan Skalp hade första FIS-tävlingarna 1978.

Ylva Stålnacke skadade ena knäet för ett par veckor sedan, har opererats och missar hela säsongen. Nu har även Gällivaretalangen Mica Nyberg-Ericsson drabbats.

Vid en tävling i Österrike slet hon av ett korsband i ena knät och resten av säsongen är därmed spolierad. Trist för Mica, som råkade ut för en liknande skada i det andra knäet för bara några år sedan.