Debutanten: "Alltid tungt med förlust"

Elin Karlsson äntrade golvet en bit in i den första halvleken och gjorde två snabba mål för sin nya klubb direkt. Men Boden handbolls lån från Sävehof fick se bortalaget Lugi rycka ifrån till seger i den andra halvleken.

Elin Karlsson stod för fyra mål i sin debut för Boden Handboll.

Handboll2020-02-02 20:09

Det började bra för Boden mot tabellfemman Lugi. Tidig ledning med 3–0 och ett bra driv i det offensiva spelet.

Men gästerna från Lund kunde komma ikapp målmässigt en bit in i matchen och såg ut att kunna gå ifrån. Då äntrade Elin Karlsson, Bodens inlånade spelare från Sävehof, planen från bänken.

Niometersspelaren var inte blyg i debut utan tackade för förtroendet med att sätta två snabba mål för hemmalaget.

– Det var kul att spela men det är alltid tungt med förlust. Vi fick en bra start och driver på det bra, men visst var det lite nervöst, säger Elin Karlsson.

I paus var det jämnt skägg, 13–13. Men så i inledningen av den andra halvleken drar Lugi ifrån direkt och Boden hämtar sig aldrig från det.

– Vi gör lite tekniska fel och de straffar oss på det med sina kontringar. De är ett kontringsstarkt lag och har bra kanter som springer mycket, säger Karlsson.

Totalt stod nyförvärvet för 4 mål i matchen.

– Det känns lite blandat, det var kul att spela och jag hoppas det kommer bli bättre och bättre, säger Elin Karlsson.

Noterbart är att gästande Lugi gjorde hela 9 mål av 9 möjliga försök från strafflinjen.

Matchfakta

Boden Handboll-Lugi 22–29 (13–13)

Målen, Boden: Johanna Hellgren 7, Elin Karlsson 4, Moa Nilsson 3, Sara Boye Sörensen 2, Nika Matavs, Andrea Johansson, Faith Eriksson, Stefanija Mishevska, Magdalena Stanulewicz, Andrea Beleska.