Det var ett både taggat och heltänt Boden Handboll som nu kom till spel mot göteborgsmotståndarna Kärra. Även om spelet pendlade litet fram och tillbaka under första halvlek så var det tydligt att den här matchen hade Boden inte tänkt förlora.

– Vi var sjukt taggade idag och vi gick till spel med en helt annan inställning nu än mot Lidingö senast, påpekade Bodens kapten och mittsexa Annica Ölén. Vi har tränat bra i veckan och varit riktigt tuffa mot varandra.

Det slog gnistor om laget redan i uppvärmningen den här gången och vi anade redan då att Kärra skulle få det tufft.

Artikelbild

– Det är rätt. Matcherna startar redan i uppvärmningen, sade Annica också,

Boden Handboll greppade ledningen efter tre minuter och var frånsett en dipp och 10–11 efter 23 minuter hela tiden något eller ett par mål före. Trots två brända straffar .

Dessutom sköt Carin Bergdahl en straff i stolpen i andra halvlek. Så mycket tursammare var Kärra. Victoria Polshikova räddade två straffar men Kärra hade turen att sätta returerna.

Trots detta plus en del bortkastade bollar i det höga tempot gick Boden till halvtidsvila med en tremålsledning.

Artikelbild

– Vi håller misstagen på rätt sida och litet spill får man räkna med, säger Tobias.

Om det var en tänt Boden Handboll i den första halvleken så var det ett lag som närmast brann av energi under den andra matchhalvan. I försvaret närmast spikade man igen och varvade sedan med effektiva och flygande kontringar.

Artikelbild

Med kvarten kvar hade Boden en femmålsledning och redan där verkade segern säkrad.

– Det kändes tryggt men det går inte att bara spela av 30 minuter, sade Annica Ölén. Det här kan bli riktigt bra. Kärra hör visserligen till jumbolagen i allsvenskan men de var mycket bättre än när vi mötte dem senast - men det var vi också.

Artikelbild

Absolut. Spelar Boden Handboll som i andra halvlek kan det säkert bli en riktigt kul vår för alla runt laget.

– Jag var litet orolig innan att vi skulle underskatta motståndarna men det behövde jag inte vara, sade Tobias Pettersson. Det är lätt att få energi när allt flyter på som i andra halvlek. Vi tar kliv i vår utveckling och det pekar uppåt för oss just nu.

Närmast väntar två raka bortamatcher, mot Tyresö och Skånela följt av en hemmamatch mot OV Helsingborg.

– Tre riktigt tuffa matcher, påpekar Tobias.

Det instämmer vi i men skall Boden vara med i kampen runt det övre strecket så bör man nog ta några poäng där också.

Rosor

3 Karolina Baehrenz

2 Carin Bergdahl

1 Emmy Nordmark

Bodens målskyttar

Emmy Nordmark 6, Karolina Baehrenz 6, Carin Bergdahl 6, Annica Ölén 5, Sara Nordström 5, Emma Petersson 3, Moa Nilsson 2.