Hon gjorde två säsonger i Notviken – sen fick hon chansen i högsta ligan och SSL med Täby.

Men efter bara en säsong i laget lämnade hon – och satsar på den civila karriären.

– Jag fick ett nytt jobbi augusti som gör att jag inte har möjlighet att spela på elitnivå längre, säger Erika Palmeby som är utbildad jurist.

Artikelbild

| Erika Palmeby, tidigare Notvikenspelaren.

Ny klubb är Storvreta i division 1.

– Jag försöker trappa ned lite. Jag hade väl tänkt lägga av helt egentligen men de kom med ett attraktivt erbjudande och en väl fungerande förening så då hoppade jag på det.

Under debutsäsongen i Norrbotten blev det 26 poäng på 20 matcher. Säsongen efteråt 25 poäng på 18 matcher, även det i division 1 (nuvarande allsvenskan).

I helgen fanns hon med på bänken när Notviken spelade bortaturné i allsvenskan – och tog sin första poäng efter 3–3 mot Stenhagen.

Notviken hade ledningen men släppte snöpligt in kvitteringen i slutet av matchen – där Notas också missade en straff. Förlängningen slutade mållös.

– De hörde av sig för att deras tränare var på utbildning. Det var kul att se alla. Det borde kanske varit en trepoängare men det duger väl med en poäng, säger Palmeby.

Täby slutade på tredje plats i tabellen i fjol. I slutspelet blev det uttåg i semifinal med 2–3 i matcher mot Kais Mora, som vann SM-silver efter förlust mot Pixbo i finalen.

För Palmeby blev det två poäng i slutspelet och fyra på 23 grundseriematcher.

Hon har hunnit träna en vecka med sitt nya lag – och stod för två assist när laget premiärvann mot Borlänge med 6–2.

– Det går inte att säga så mycket hittills. Det är klart att det inte är superliga-nivå men det känns bra.

Blir det en återkomst i Notviken i framtiden?

– Kanske långt i framtiden om jag skulle flytta tillbaka, men just nu är jag bosatt i Stockholmsområdet, säger hon.

Notviken gick tungt i fjol, vad tror du om deras chanser i år?

– Ja, det hade det lite tungt, men det var en väldigt bra serie i fjol och den ser kanske ut att bli lite sämre i år. Som vanligt gäller det att ha minst ett lag bakom sig eftersom att jag inte tror att något Norrlandslag åker ur SSL.