Det var för ett par veckor sedan som det nästan osannolika hände: IFK Luleås två engelska provspelare från Skellefteå FF, Daniel Chimdi Akubuine och Joel Gyasi, slet båda två av hälsenorna under träning med laget.

– Det är inte synd om Skellefteå eller om IFK Luleå. Det är jättetrist för de här två killarna, säger ordföranden Ingemar Ek.

Och i svallvågorna har nu en strid blossat upp mellan de två norrklubbarna.

Skellefteå FF, som har ett kontrakt över 2016 med engelsmännen, menar att ett muntigt avtal finns och att både Gyasi och Chimdi Akubuine numera tillhör IFK Luleå

IFK-ordföranden Ingemar Ek ser saken på ett helt annat sätt.

Inga papper är påskrivna och spelarna tillhör därför fortfarande Skellefteå FF.

– Svenska fotbollförbundet kräver alltid skriftliga avtal och några sådan finns inte i dag. Det är väldigt viktigt och så funkar det i alla klubbar, säger han.

Kopplat in jurist

Eftersom både Daniel Chimdi Akubuine och Joel Gyasi sitter på kontrakt med Skellefteå under 2016 är saken solklar enligt Ek.

– Skellefteå är deras arbetsgivare och då ska de få sjuklön av Försäkringskassan eftersom de är EU-medborgare.

Vad händer nu?

– Vi pratade med Skellefteå förra veckan och har sagt att i vi är fortsatt intresserade – efter att de rehabat sina skador. Men i det här läget måste vi vara strikta och har därför tagit kontakt med en juridisk expert för att få hjälp.

Och hen sa?

– Vad är problemet?

Tanken var att IFK Luleå i helgen skulle möta just Skellefteå i en träningsmatch i helgen men den ställs nu in.

– Skellefteås sportchef har meddelat att de har för mycket skador och inte får ihop ett lag, säger Ek.

Istället kommer IFK spela mot GM FF.