Det blev 1–1 när IFK Luleå mötte det finska laget Kemi Kings i lördags. Med i laget fanns de två provspelarna Linus Sjöberg som senast spelade med seriekonkurrenten Västerås SK och Keaton Isaksson som kommer närmast från Ekenäs IF i Finlands andraliga.

Båda mittfältarna spelade från start mot Kemi Kings och är båda aktuella för IFK Luleå som behöver förstärka sin trupp.

– Vi håller på att följa upp lite nu vad som kan bli aktuellt för oss. Båda har visat upp sig på ett bra sätt så båda är intressanta för oss. Båda har varit positiva och sedan får vi se om allting kan klaffa och om det är något vi kan gå vidare med. De närmsta dagarna kommer vi nog att veta mer, säger IFK Luleås sportchef Daniel Kalén.

Klubben har även haft sydkoreanen YoonSooYong på provspel från Djurgården. Där är det mer tveksamt om klubben kommer att gå vidare med mittfältaren.

– Vi har sagt att vi tittar lite mer på spelarna som var här senast. Vi behöver spelare som naturligt kan spela på en kant. Så han är inte första prioritering just nu, säger Kalén.

Hur ser det ut med andra nyförvärv?

– Vi får väl se om vi kan hitta något som kan komma och visa upp sig under veckan här. Just nu är det inget klart. Vi är lite tunna på backsidan och mittfältet så det är vad vi fokuserar på. På mittfältet vill vi ha en som kan utgå från en kant men även belasta centralt. Kan han vara backup centralt är det positivt. På försvarssidan ser vi att vi är lite tunna på ytterbackspositionen. Det blir kämpigt när vi haft skador.

Klubben dras med ekonomiska besvär och det påverkar även budgeten inför kommande säsong.

– Vi har en mindre spelarbudget i år som vi följer. Det visste vi från början och var inga nyheter. Så det är utifrån det vi jobbar. Jämfört med förra året blir truppen lite mindre. Men förhoppningsvis kan den bli starkare, säger Kalén.

Den 17 april spelar IFK Luleå sin första seriematch när man möter Carlstad United på bortaplan.