Det blev aldrig någon revansch för Bäckman efter förra veckans världscupsfinal i Italien. Trots en bra start i uppvärmningsvarvet under finalen gav karten upp och han gick avbryta loppet.

– Vi gjorde några ändringar inför finalen och under uppvärmningsvarvet kändes karten helt perfekt. Men 50 meter innan startlinjen stannade bilen på grund av elektriskt fel så jag kunde inte ens starta finalen. Jag fick se de andra förarna köra om segern medan jag stod bredvid och tittade på, säger 20-åringen och fortsätter:

– Det var synd att karten gav upp just innan start då jag kände att jag hade en bra möjlighet att komma på pallen även om jag startade som tia.

Redan under onsdagens träning hade Bäckman problem med karten då de försökte få till en inställning på bilen.

– Tidskörningen var inte helt perfekt, och sedan under det första heaten var det ett stökigt race då jag slutade sexa. I det andra heatet så blev jag påkörd i starten så att bakbumpern gick sönder och då fick jag en teknisk flagg och var tvungen att bryta racet. Under den tidpunkten så var jag den snabbaste föraren av alla på banan, säger Bäckman.

I det tredje heatet gick det bättre. Han startade på en sista plats men lyckades köra upp sig till en sjunde placering. Men i det fjärde heatet gick det desto sämre. Han körde in i föraren framför som kraschade in i barriären och fick avbryta med en krokig kart.