IFK Kalix fick, minst sagt, en tung start i kvalet till division 2. Gästerna Friska Viljor från Örnsköldsvik, hittade ett sätt att vinna, trots att IFK Kalix ägde i stort sett hela andra halvlek.

– Vi gör ju inte mål på målchanserna. Första 20 minuterna i andra halvlek dominerade vi stort och skapade två öppna lägen, säger Kalixtränaren Jouko Liakka.

Kalix började även matchen bra. Inte minst då Farhan Abdi som i elfte minuten klippte in 1-0 felvänd trots att han var hårt uppvaktad.

Artikelbild

| HUVUDROLL. Farhan Abdi gjorde Kalix mål. Samtidigt missade han öppet mål i andra halvlek.

Farhan Abdi låg även bakom den tidiga utvisningen på Friska Viljors Anton Granath. En tuff sådan och vilda protester från Friska Viljor.

Trots en man mindre lyckades Friska Viljor kvittera på ett inte alltför märkvärdigt skott, som hemmamålvakten Jens Resin inte kan ha sett.

I andra halvlek kopplade IFK Kalix ett fast grepp om matchen och de knappt 400 åskådarna runt Furuvallen var beredda på att notera 2-1 i 51a minuten, men Abdi Farhan lyckades med konststycket att skjuta bollen över det tomma målet från en (!) meter.

– I det här läget ska vi punktera matchen. Först Abdis chans och sedan bränner Andreas Hedman också ett jätteläge, säger Jouko Liakka.

Abdi Farhan ville själv inte prata.

Friska Viljor låg väldigt lågt och hoppades på omställningar. Och det var på just en sådan som de tog ledningen. Bollen touchade hemmabacken Joel Waara och ställde Jens Resin.

IFK Kalix försökte åstadkomma en kvittering, men stressen i spelet blev mera påtagligt ju längre tiden gick. Och någon kvittering kom aldrig.

Därmed är vägen till division 2 väldigt lång.

– Jag tycker att de knappt har en målchans på hela matchen och ändå gör de två mål. Samtidigt missar vi så klara öppna lägen så det är inte sant, säger IFK Kalix lagkapten, Daniel Gälman.

Med spelövertaget IFK Kalix borde de ha skapat ännu mera.

– Det märks att vi har våra fyra offensivaste spelare borta, säger Daniel Gälman.

Kommande helg väntar IFK Mora på bortaplan. IFK Kalix måste vinna för att ha en chans på division 2. Till den matchen är det möjligt att Anthon Eriksson är med.

– Det är ju bara 20 mil till Arboga där han spelar ishockey, säger Daniel Gälman.

Erikssons tyngd behövs.

-