Kalix Bandy är redan klart för elitseriespel så säsongens sista match på Kalix IP saknade betydelse. Och det såg länge ut som om Nässjö skulle avsluta bäst för Kalix låg faktiskt under med hela 1-5 i början av den andra perioden.

– Spelmässigt tyckte jag ändå att det var jämnt så jag trodde nog att möjligheterna skulle finnas bara vi spetsade till oss, säger Kalixtränaren Mats Rönnqvist.

Sedan tog Kalix tag i spelet och visade var skåpet ska stå. Elitserielaget gjorde fem raka mål inom loppet av 20 minuter och när slutsignalen ljöd stod det 6-5 på resultattavlan.

– Direkt vi gjorde något mål blev de skärrade och började slå bort bollar och vi fick ösa på och fick också utdelning, säger han.

Enligt Mats Rönnqvist hade materialförvaltaren Mikael Öhman vid ställningen 1-5 sagt ”men blås av skiten nu”.

– Sedan började vi att hämta ikapp så han ångrade sedan att han sagt det, säger Mats Rönnqvist och skrattar.

Om man räknar in reservmålvakten Simon Tiger så fanns hela sju juniorer med i Kalix laguppställning.

– Det var roligt att de fick vara med om att vinna. Det var jävligt skönt faktiskt att vi vända och vann, säger Rönnqvist.

I och med Gripens 5-2-seger över Tellus är det klart att samtliga fyra elitserielag som kvalade också får spela i högsta serien nästa säsong. Det är också klart att Kalix Bandy vann den kvalserie som laget deltog i.

– I kväll blir det tacokväll hemma hos Olle (Olov Englund) och de flesta i laget lär nog komma dit, säger Kalixtränaren.

Målen, Kalix: Johan Sundquist, Anthon Khrapenkov, Christoffer Norin, Simon Viklund, Pekka Hiltunen, Olov Englund.