Charlotte Kalla gjorde stor succé på VM i Falun och lämnade mästerskapet med fyra medaljer – ett guld, ett silver och två brons.

Men månaden innan, efter ett tungt lopp på skandinaviska cupen, stod Kalla och grät i TV. Hon sa bland annat att hon inte hade något på VM att göra.

Nu avslöjar hon att tankarna faktiskt var ännu mörkare än så. På ett välbesökt lunchsamtal med en sponsor i Kulturens hus i Luleå avslöjar Kalla att hon tänkte: "Nu lägger jag av".

För NSD utvecklar Kalla.

– Tankarna på att lägga av fanns där. Just när jag var uppe i det, i mina känslor, så kom den tanken. Men det är mycket tankar som kommer och går, säger hon.

Men tanken var alltså där?

– Ja, jag var ganska less. Men det är många tankar som ploppar upp, sen hur mycket allvar det är... Det var just i stunden.

Tvivlade du på dig själv?

– Nej, man försöker rannsaka sig själv vad man gör bra och vad man gör dåligt. När man är lite hård med sig själv så. Men jag visste ju ändå där att är jag bara beredd på att göra det jobb som krävs så tror jag att jag har möjlighet att göra det riktigt bra.

Charlotte Kalla har flera gånger under sin karriär vänt tuffa perioder till något riktigt bra. Efter VM i Val di Fiemme 2013, då hon inte tog någon individuell medalj, var Kalla oerhört besviken.

– När Johan (Olsson) firade sitt guld kommer jag ihåg att både jag och Marcus (Hellner) stod där sparkade i marken och tänkte: "Fan". Vi var ju jätteglada för Johans skull, men mitt i glädjen fanns det en egen besvikelse, säger Kalla.