I förra veckan stod det klart att Kalla inte åker med landslaget till Japan på läger inför OS i Pyeongchang. I ett SMS till TT förklarade hon varför.

”Jag har en önskan om att vara på höjd innan mästerskapet eftersom jag har positiva erfarenheter av det.”

Hon har nu bestämt fler detaljer kring sitt OS-laddningsupplägg. Hennes tränare Magnus Ingesson säger att Charlotte Kalla åker till Seiser Alm i Italien redan efter världscuptävlingarna i slovenska Planica den 20–21 januari.

– Allt är inte helt klart, men planen är att vi sedan ligger där 10–12 dagar, säger Ingesson till Expressen.

Därmed står Kalla över för-VM i Seefeld till förmån för sitt läger i Seiser Alm. Det innebär också att tidsomställningen kommer genomföras på europeisk mark. Åtta timmar skiljer mellan sydkoreansk och svensk tid. Det är med andra ord en stor omställning som Charlotte Kalla ställs inför de sista dagarna inför mästerskapet.

– Det kommer att bli några tidiga morgonar. Och tidiga kvällar, säger tränaren Ingesson.

Det är heller inte första gången som Charlotte Kalla satsar på ett sådant upplägg med tidsomställningen.

– Charlotte har faktiskt gjort det en gång tidigare – inför VM i Sapporo 2007. Även då låg hon i Europa på hög höjd och startade tidsomställningen där, säger Ingesson.

Det var mästerskapet som Charlotte Kalla slog igenom på och där hon nådde en femteplats och en sjundeplats individuellt i karriärens första VM-lopp.